Aanleg glasvezel gaat beginnen

De aanleg van het glasvezelnet door Delta Fiber gaat binnenkort beginnen! Inmiddels hebben alle inwoners een brief ontvangen waarin één en ander wordt uitgelegd. Zowel de inwoners die een abonnement hebben afgesloten als de inwoners die (nog) geen abonnement hebben genomen ontvangen een brief.

Iedereen krijgt een glasvezelaansluiting in huis 

Gezien het animo voor glasvezel in Amerongen en Leersum wil Delta Fiber zowel de woningen van bewoners met als zonder een glasvezelabonnement aansluiten op het glasvezelnetwerk. Waarom doen ze dit? Op deze manier zijn alle woningen direct klaar voor de toekomst. En de overlast blijft beperkt, want dan hoeft de straat namelijk maar één keer open.

Als de woning is voorzien van een glasvezelaansluiting, is dat nog geen werkende verbinding. Dat gebeurt pas op het moment dat de bewoner een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders. In verband met dit nieuws krijgen de bewoners nog tot 1 augustus de kans om zich kosteloos aan te melden.

De aanleg

Ondertussen is de aannemer NKM gestart met de voorbereidingen voor de aanleg. Vanaf 12 juli beginnen zij met de schouw om te kijken waar in de woning de glasvezelaansluiting moet komen.

Daarna gaat de eerste schop daadwerkelijk de grond in. Medio 2022 is de aanleg gereed en kunnen de inwoners van Amerongen en Leersum gebruik maken van supersnel internet via glasvezel.

Delta Fiber snapt dat bovenstaande nieuws vragen oproept bij de inwoners van Amerongen en Leersum. Daarom organiseren zij een extra inloopavond, waar ze vragen over de aanleg kunnen beantwoorden en de mogelijkheid bieden om een abonnement af te sluiten. Deze inloopavond vindt plaats op woensdag 14 juli van 19.00 tot 20.30 uur in Dorpshuiszaal naast de Proloog, Allemanswaard 27 in Amerongen.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.