19 oktober Herfstmarkt Amerongen

Tijdens de Herfstmarkt in Amerongen is het ieder jaar weer feest. Jong en oud kan deelnemen aan een leuke Herfstworkshop. Wandelaars kunnen in de prachtige bossen van Amerongen mee met een gids voor een mooie Herfstwandeling.

Men kan proeven van versgemaakte erwtensoep, de geitenboer verkoopt met trots zijn overheerlijke geitenkaas en er wordt op ambachtelijke wijze zalm en paling gerookt. Ook de zelfgebakken speltpannenkoeken zullen niet ontbreken! Het gebruikte speltmeel komt van de Amerongse molen (Maallust). Dit meel is samen met vele andere soorten deze dag ook te koop. Bezoekers kunnen kennis maken met vilt- en wolbewerking. Kinderen kunnen broodjes bakken boven een vuurkorf of lekker knutselen tijdens een ouder/kind workshop en er is een heuse kinderboerderij, veilig omheind door een landelijk schapenhekwerk. Bij de aanwezige imker komt u alles te weten over de bijenteelt. Er zijn fruitbomen, pompoenen en kalebassen, en natuurlijk ontbreken kaars- en wasproducten niet. Ook is er weer een natuurgerelateerde creatieve stand. Er zal live sfeervolle volksmuziek klinken en samen met de brandende vuurkorven gaat het weer een gezellig geheel worden!

De markt is grotendeels overdekt en vindt plaats in en rond de Tabaksschuren van Utrechts Landschap/Amerongse Bos. U bent van harte welkom op 19 oktober van 10.00 tot 16.00 uur op de Veenseweg 8 te Amerongen.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.