19 oktober opening nieuwbouw Bethanië

Op zaterdag 19 oktober is de officiële opening van het nieuwe onderkomen van de diaconale leefgemeenschap Bethanië. Leefgemeenschap Bethanië is een initiatief van de Zendings-Diaconessen in Amerongen. Zij maken deel uit van de nieuwe leefgemeenschap.

De Zendings-Diaconessen hebben midden in Amerongen een nieuw onderkomen laten bouwen. Het bestaat onder andere uit 7 appartementen, 4 eengezinswoningen, een gebedsruimte en een multifunctionele ruimte. Zuster Greet Verhoeven, leidinggevend diacones: “Onze zustergemeenschap wordt steeds kleiner. Daardoor werden we gedwongen na te denken over onze toekomst. Met het nieuwe gebouw hopen we iets in Amerongen achter te laten: een plek van waaruit we samen met anderen met hart en handen mogen uitdelen van wat we zelf van God ontvangen hebben. Het nieuwe gebouw biedt naast een onderkomen voor 7 zusters, ook onderdak aan 4 gezinnen. Samen vormen zij de diaconale leefgemeenschap Bethanië.

Opening

De officiële opening vindt plaats op zaterdag 19 oktober om 13.30 uur bij het nieuwe pand, Allemanswaard 2 te Amerongen. Daarna zal er een programma zijn in de nabijgelegen sporthal. Tijdens het eerste deel zal er vooral worden teruggekeken. Onder andere zal het boek “God moet ons helpen, de geschiedenis van de Gemeenschap van Zendings-Diaconessen in Nederland (1935-2019)” worden gepresenteerd. Tijdens het tweede deel zal de nieuwe leefgemeenschap zich presenteren.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.