Aanleg glasvezel in Amerongen en Leersum gaat door!

Goed nieuws voor de inwoners van Amerongen en Leersum. We zien voldoende animo voor glasvezel om de aanleg te starten in Amerongen en Leersum. De aanleg start naar verwachting na de zomer van 2021. Naar aanleiding van dit besluit willen we de inwoners die nog niet hebben gekozen voor glasvezel, de mogelijkheid bieden zich alsnog gratis aan te melden tot en met woensdag 7 juli.

Inzet van ambassadeurs en lokale partijen onmisbaar

Sonja Jansma, projectleider bij DELTA Fiber Netwerk “Tijdens de campagne in Amerongen en Leersum is er veel werk verzet om ervoor te zorgen dat er daadwerkelijk glasvezel komt. Ambassadeurs en lokale verkopers hebben, zelfs in deze coronatijd, alles op alles gezet om buurtbewoners te overtuigen van het belang van glasvezel. En met succes, want in de laatste week was mede daardoor een mooie eindsprint zichtbaar in het aantal aanmeldingen. We zijn dan ook erg verheugd dat we kunnen melden dat er glasvezel komt!”
Gerrit Boonzaaijer, wethouder gemeente Utrechtse Heuvelrug: “Het is fantastisch nieuws dat na Maarn, Maarsbergen en Overberg ook Amerongen en Leersum een glasvezelnetwerk krijgen.” zegt wethouder Gerrit Boonzaaijer. “Het internetverkeer neemt steeds sterker toe, zoals online bankieren, het werken in de Cloud en het steeds vaker thuiswerken. Onze inwoners zijn steeds afhankelijker van een goed en stabiel netwerk.” De bestaande koperverbindingen in de gemeente kunnen de gewenste snelheden en kwaliteit niet altijd leveren. Boonzaaijer: “Glasvezel kan de huidige en toekomstige vraag wel aan. Een snelle breedbandverbinding is een belangrijke voorziening voor alle inwoners. Een hoogwaardig netwerk als glasvezel vergroot het gemak om goed verbinding te maken en bereidt de gemeente voor op de toekomst.”

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd
Alle inwoners van Amerongen en Leersum die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws. Sonja Jansma: “Omdat we besloten hebben glasvezel te gaan aanleggen, willen we de inwoners die nog niet hebben gekozen voor glasvezel, de mogelijkheid bieden om zich alsnog aan te melden zonder aansluitkosten. Inwoners krijgen daarom nog de tijd tot en met woensdag 7 juli om een abonnement af te sluiten bij één van de telecomaanbieders Caiway, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Doen zij dit uiterlijk voor 7 juli 2021, dan besparen zij de aansluitkosten van € 650,- en profiteren zij van een scherp welkomstaanbod.”
Kijk voor meer informatie op gavoorglasvezel.nl.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.