Aanleg glasvezelnetwerk gestart

Afgelopen donderdag is de eerste schop in de grond gezet door Wethouder Gerrit Boonzaaijer van de gemeente Utrechtse Heuvelrug, Russell Crye, Commercieel directeur van aannemer Circet Nederland en Jos van der Klauw, directeur Bouw en Beheer van DELTA Fiber Netwerk. De aanleg van het glasvezelnetwerk in Amerongen en Leersum gaat hiermee definitief van start.

 

Glasvezel belangrijk

Gerrit Boonzaaijer is verheugd dat de aanleg van het glasvezelnetwerk van start gaat. “De gemeente Utrechtse Heuvelrug vindt het belangrijk dat alle inwoners en ondernemers in onze gemeente snel en stabiel internet tot hun beschikking hebben. Na Maarn, Maarsbergen en Overberg volgen nu ook Amerongen en Leersum. Hopelijk kunnen we binnenkort ook Driebergen-Rijsenburg positief afsluiten waarmee we als gemeente Utrechtse Heuvelrug klaar zijn voor de toekomst.  Het afgelopen jaar hebben we ervaren hoe belangrijk dat is, zowel zakelijk als privé. Hier hebben we met z’n allen de komende jaren veel profijt van.”

 

Alle woningen een glasvezelaansluiting

Jos van der Klauw spreekt zijn dank uit naar de gemeente waarin wederzijds vertrouwen in het verglazen van dit deel van Nederland van belang is geweest binnen het samenwerkingsproces. Jos benadrukt: “Het is nu investeren in het glasvezelnetwerk zodat ook de volgende generaties hiervan kunnen profiteren. Gezien het animo voor glasvezel in deze omgeving willen we iedere woning een glasvezelaansluiting aanbieden. Ook bij bewoners die niet hebben gekozen voor een abonnement op glasvezel. Hiermee bereiden we alle woningen voor op het netwerk van de toekomst. De aansluiting in de meterkast is geheel kosteloos en vrijblijvend. Of men nu of later voor een abonnement op glasvezel kiest, dat bepaalt men zelf. En pas als men voor een abonnement kiest, gaat men betalen voor de diensten over het netwerk.”

 

Oplevering in 2022

De aanleg van het glasvezelnetwerk wordt uitgevoerd door aannemer Circet Nederland waarbij zij ervoor zorgen dat inwoners zo min mogelijk last van de werkzaamheden ondervinden. Russel Crye legt uit: ”We zijn al enige tijd geleden begonnen met het schouwen van de huizen, waarbij de locatie van de aansluiting in huis wordt bepaald. Begin volgend jaar hopen we alle 5.000 woningen te kunnen bezoeken. Vandaag starten officieel de graafwerkzaamheden, die tot halverwege het tweede kwartaal van 2022 duren. Natuurlijk doen we ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken. De eerste huisaansluitingen worden vanaf begin 2022 gerealiseerd. Volgens de planning zijn medio 2022 alle ruim 5.000 adressen op het glasvezelnetwerk aangesloten.”

 

Communicatie tijdens de aanleg

Samen met DELTA Fiber Netwerk communiceert de aannemer voor en tijdens de aanleg met de inwoners over de werkzaamheden en het plaatsen van de aansluiting in de huizen. Zodra zij gaan schouwen of graven, ontvangen de inwoners een brief met meer informatie. Via de postcodecheck op gavoorglasvezel.nl kunnen de inwoners met een abonnement de status en de verwachte oplevermaand voor hun adres bekijken.

 

Gratis aansluiting op glasvezel

Inwoners die belangstelling hebben voor de gratis huisaansluiting, maar nog geen abonnement willen, kunnen een afspraak maken met de helpdesk van Circet Nederland.

Inwoners van Amerongen kunnen bellen met 088 – 18 18 191

Inwoners van Leersum kunnen bellen met 088 – 18 18 193

of een bericht sturen naar deltafibernetwerk@circet.nl

Inwoners die belangstelling hebben voor een glasvezelabonnement, kunnen zich nog aanmelden via www.gavoorglasvezel.nl

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.