Cotlandenpad in Amerongen en Leersum vernieuwd

Het Cotlandenpad in Amerongen en Leersum is vernieuwd! Met dank aan de Gemeente Utrechtse Heuvelrug, Streekfonds Utrechtse Heuvelrug, Landgoed Kolland en de vrijwilligers die de kwaliteitsslag van het pad mede mogelijk gemaakt hebben.

 

Het Cotlandenpad is in 2007 gerealiseerd en wordt sindsdien fanatiek gelopen. Veel toeristen die recreëren in de streek bewandelen het pad, maar ook eigen buurtbewoners zijn er vaak te vinden. Het pad voert je langs de prachtige uiterwaarden, Kasteel Amerongen, Landgoed Zuylenstein, Landgoed Kolland, over zuwes en boerenerven.

 

Het pad werd vernieuwd aangezien wandelaars eerst over de drukke Lekdijk liepen. Er is nu een prachtige doorsteek gemaakt over een boerenerf. Bovendien gaat de route sinds de aanpassing langs Kasteel Amerongen en biedt het een prachtig uitzicht op dit bijzondere Huys. Het pad is nu 11,5 km.

 

Het startpaneel, de kaart, en de app zijn aangepast. Bovendien is er een digitale folder beschikbaar die wandelaars zelf, gratis, kunnen printen en gebruiken. Er zijn meerdere voorzieningen, zoals overstappen en een brug, aangelegd of hersteld. Het pad kan er nu weer jaren tegenaan!

 

Praktische informatie

Startpunt: Groene Entree Amerongen, parkeerplaats De Burgwal

Afstand: 11,5 km, 10,5 of 8 km

Meer informatie: Alle informatie over het Cotlandenpad is hier te vinden.

 

Een overzicht van alle Klompenpaden is te vinden op www.klompenpaden.nl.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.