Zomeravondwandeling op 17 juli

Zomeravondwandeling met gids door bos en uiterwaarden op woensdag 17 juli a.s. om 19.00 uur vanaf het infocentrum van het Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 te Amerongen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Deelname is gratis.

Een lustrum voor het goede doel: 5 jaar Stichting Mont Ventoux

Voor de 5e keer gaat actieteam “De Wingerd” weer de Mont Ventoux op als dank en tegenprestatie voor uw donatie/sponsoring. Ook dit jaar gaan wij als team weer de uitdaging aan om in ons lustrumjaar nogmaals een mooi bedrag binnen te halen voor het Hospice.

Zendingsdiaconessenhuis Bethanië omgedoopt tot Hebron

De nieuwe stichting Hebron Missie nam op donderdag 27 juni het
Zendingsdiaconessenhuis in Amerongen over. Het gebouw, dat de naam
Hebron krijgt, moet dienen om christenen te bemoedigen, toe te rusten en
uit te zenden.”

Nieuwe zusterhuis open voor wie de Nederlandse taal beter wil leren beheersen

Elke maandagochtend om 10.30 uur en vrijdagmiddag om 13.00 uur staat de deur van het nieuwe zusterhuis aan de Allemanswaard 2 open voor een ieder die de Nederlandse taal beter wil leren beheersen.

Lezing door de Explosieven Opruimingsdienst

Op vrijdag 28 juni, van 19.00 – 20.00 uur is er bij het archeologisch koffie-uur van de Tijdlijn van Leersum een lezing van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD), waarin verteld wordt over het werk van de EOD en wat je wel en niet moet doen als je een explosief of munitie vindt.

theaterkoor ‘Prove It’ in De Binder

Al 20 jaar maakt theaterkoor ‘Prove It’ avondvullende programma’s vol muziek, spel. Elk jaar weer met een nieuw thema. In dit jubileumjaar haalt het koor een potpourri van de beste liedjes uit het hele oeuvre uit de kast. Het hooggeëerd publiek wordt getrakteerd op vier voorstellingen – de eerste op 23 juni in Austerlitz en daarna drie op 28 en 29 juni in Leersum – onder de titel ‘Prove It – als ooit tevoren’.

Dialoogtafel: Een leven zonder wegwerpplastic?

Dinsdagavond 25 juni vanaf half acht tot een uur of tien organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T samen met GoedVolk de tweede van drie dialoogtafels over wegwerpplastic, ditmaal in de Bibliotheek in De Binder aan de Hoflaan 31 te Leersum. Aanmelden per e-mail [leersum@bibliotheekzout.nl], telefonisch 0343–45 41 17 of bij de informatiebalie in de Bibliotheek.

Snuffelmarkt 2019

Zaterdag 15 juni is er weer de Snuffelmarkt rond de Andrieskerk. Eens in de twee jaar een geweldig evenement waar u spulletjes vindt waar u al heel lang naar zocht, of zomaar een stukje nostalgie tegenkomt. De Snuffelmarkt begint om 10.00 uur en gaat door tot 16.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het prachtige en unieke Bätz- Witte orgel dat in 1862 in onze Andries geplaatst is.

Tennistournooi Volvo Reede ATV Open

Tennissers kunnen zich nu inschrijven voor het Volvo Reede ATV Open, dat wordt gehouden van zaterdag 15 juni t/m zondag 23 juni 2019 op het tennispark van de Amerongse Tennisvereniging. Het thema is dit jaar ‘Disco Tennis Party’. Het ATV Open telt mee voor de KNLTB-ranking. De finales worden gespeeld op zondag 23 juni.

Tentoonstelling Tijdlijn geopend

Op zaterdag 18 mei heeft wethouder Jorg de opening verricht van de nieuwe tentoonstelling van de Tijdlijn van Leersum met als thema: Indische mensen in Leersum en Amerongen. Het leven van de repatrianten uit de 2e helft van de vorige eeuw wordt in beeld gebracht met foto’s en voorwerpen.

Doe mee met het Pop-up Black & White dinner op zaterdag 15 juni

Maak een vakantie mogelijk voor chronisch zieken en doe mee met het Pop-up Black & White dinner op zaterdag 15 juni. Dit pop-up dinner wordt georganiseerd door de Lions Club Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug.

(H)eerlijke asperges van dorpsakker De Parel

Elke dinsdag/vrijdag/zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 bent u welkom om groenten te kopen op Dorpsakker de Parel. Er begint steeds meer te groeien en bloeien in de moestuin. Nu volop (h)eerlijke asperges!

Picknicktafel bij de Rijn

Dorpsnetwerk Amerongen heeft het initiatief genomen om een picknicktafel te plaatsen aan de Rijn bij het Eck-en-Wielse veer. De picknicktafel is tot stand gekomen dank zij een donatie van Technivorm en met medewerking van het Vakcollege Maarsbergen en aannemersbedrijf Schimmel uit Overberg.

Beleef de boerderij! Open Boerderijendag op 30 mei

Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is het zover, de jaarlijkse Open Boerderijendag vanKrommerijn Boert en Teelt Bewust deelnemers. De 7 deelnemende boerderijen stellen van 10.00 –16.00 uur hun boerderij open voor een uniek kijkje achter de schermen.

Spelletjesochtend

Donderdag 20 juni kunt u tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen, in de Allemanswaard, samen met anderen gezelschapsspelletjes spelen. De ochtend start om 10:00 uur en duurt tot circa 12:00 uur. Koffie en thee staan klaar.

Creatieve klussers gezocht om de Theaterzaal “op te pimpen”

Door Rhenam-Wonen is een subsidie van maximaal € 5000 toegezegd voor het gezelliger maken vande theaterzaal. Wij zoeken een aantal enthousiaste en creatieve klussers die gedurende een korte periode bereid zijn om een bijdrage te leveren aan de verwezenlijking hiervan.

Dauwtrappen in het Amerongse Bos

Donderdag 30 mei 2019 organiseren de vrijwilligers van Utrechts Landschap/Amerongse Bos het jaarlijkse dauwtrappen met een mooie wandeling door de Amerongse bossen, die afgesloten wordt met een gezamenlijk ontbijt.

Presentatie 3D-printen

Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen van donderdag 16 mei ‘s avonds, ditmaal van 19:00 tot 21:00 uur, laten Mieke en Bart zien hoe een 3D-printer werkt. Uiteraard gaan we ook écht in 3D printen. Een 3D-printer is een printer die op basis

Computerhulp van Bart en Gijs

Lastig om met een computer te werken? Of komt u er gewoon een keer niet uit? Kom dan langs bij de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen in de Allemanswaard en u wordt persoonlijk geholpen door Bart of Gijs. Iedere eerste donderdag van de maand vanaf 10:00 uur tot

Amerongen Wandelcentrum

Amerongen positioneert zich steeds meer als wandelcentrum. Er zijn al 50 uitgewerkte en afgedrukte wandeltochten gratis te verkrijgen op de foldermolen in Buitenlust. Naast de wandelroutes die je op elk gewenst moment kunt lopen zijn er in Amerongen 7 georganiseerde wandeltochten die officieel door de wandelbonden, de SGWB en de KWBN, zijn erkend.

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.

Archief Klepperman Weekbericht

De Digitale Amerongse dorpskrant “De Klepperman” komt wekelijks uit op de zaterdag met het WEEKBERICHT KLEPPERMAN. Er is inmiddels een databestand van ruim 1500 adressen. Iedereen kan zich opgeven voor ontvangst via rjvee@ziggo.nl

Het weekbericht wordt ook via Facebook verspreid en de wekelijkse uitgaven worden in de rubriek klepperman weekbericht van de nieuwspagina van de site www.amerongeninspireert.nl opgeslagen. Zo kan men alle eerdere uitgaven terugkijken. Hierdoor ontstaat een mooi historisch document van wat er in Amerongen gebeurt.

De uitgever is de Stichting Amerongen Inspireert, die gefinanciert wordt door AMON Inspireert van de Amerongse Ondernemers.

De klepperman werd tot en met mei 2016 nog gedrukt en huis aan huis in Amerongen bezorgd. Vanaf juni 2016 verschijnt de klepperman uitsluitend DIGITAAL. Aanvankelijk eens per kwartaal maar vanaf 24 april 2017 als weekbericht. Mensen zonder internet of facebook kunnen dit weekbericht gratis laten uitprinten bij de receptie van Allemanswaard.

Iedere Ameronger kan gratis artikelen plaatsen in het weekbericht. De kopij en/of de afbeelding moet dan wel uiterlijk vrijdags binnen zijn bij de redactie via rjvee@ziggo.nl

Hieronder kun je de geplaatste weekberichten terugvinden.