Beleef de boerderij! Open Boerderijendag op 30 mei

Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is het zover, de jaarlijkse Open Boerderijendag vanKrommerijn Boert en Teelt Bewust deelnemers. De 7 deelnemende boerderijen stellen van 10.00 –16.00 uur hun boerderij open voor een uniek kijkje achter de schermen.

Spelletjesochtend

Donderdag 20 juni kunt u tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen, in de Allemanswaard, samen met anderen gezelschapsspelletjes spelen. De ochtend start om 10:00 uur en duurt tot circa 12:00 uur. Koffie en thee staan klaar.

Politiek spreekuur Johan Klaassen in de Proloog

Het volgende politiek spreekuur staat weer voor de deur, en wel op zaterdag 18 mei om 12:00 uur in “De Proloog” in Allemanswaard. Binnenkort gaat in de raad gepraat worden over inbrei-locaties in de Utrechtse Heuvelrug, anders gezegd: waar kan in onze dorpen gebouwd worden. Dit is ook heel belangrijk voor Amerongen. Nieuwe inwoners, doorstroming, nieuwe leerlingen voor onze scholen enzovoort.

Creatieve klussers gezocht om de Theaterzaal “op te pimpen”

Door Rhenam-Wonen is een subsidie van maximaal € 5000 toegezegd voor het gezelliger maken vande theaterzaal. Wij zoeken een aantal enthousiaste en creatieve klussers die gedurende een korte periode bereid zijn om een bijdrage te leveren aan de verwezenlijking hiervan.

Zumba mee op 19 mei 2019 voor Villa Joep

Zondag 19 mei zal in het teken staan van Villa Joep. Voor 2,50 euro kun je meedoen en kennismaken met een zumba-les. De opbrengst hiervan gaat in zijn geheel naar Villa Joep! We proberen deze dag zoveel mogelijk geld op te halen om Villa Joep te ondersteunen in hun onderzoek naar neuroblastoom kinderkanker.

Dauwtrappen in het Amerongse Bos

Donderdag 30 mei 2019 organiseren de vrijwilligers van Utrechts Landschap/Amerongse Bos het jaarlijkse dauwtrappen met een mooie wandeling door de Amerongse bossen, die afgesloten wordt met een gezamenlijk ontbijt.

Bosuil Jaarmarkt voor het goede doel

Zaterdag 18 mei 2019 van 12:00 – 16:30 uur is er weer een Speelgoed & Kinderboekenmarkt @De Bosuil te Amerongen! Entree is gratis. De opbrengst gaat naar een goed doel: de Bijenhoudersvereniging Utrechtse Heuvelrug.

Presentatie 3D-printen

Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen van donderdag 16 mei ‘s avonds, ditmaal van 19:00 tot 21:00 uur, laten Mieke en Bart zien hoe een 3D-printer werkt. Uiteraard gaan we ook écht in 3D printen. Een 3D-printer is een printer die op basis

Computerhulp van Bart en Gijs

Lastig om met een computer te werken? Of komt u er gewoon een keer niet uit? Kom dan langs bij de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen in de Allemanswaard en u wordt persoonlijk geholpen door Bart of Gijs. Iedere eerste donderdag van de maand vanaf 10:00 uur tot

Wandelen met Het Utrechts Landschap

Wandeling met een gids van Het Utrechts Landschap door uiterwaarden en bos op woensdag 1 mei om 19.00 uur vanaf het infocentrum van het Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 te Amerongen. De wandeling is 4,5 km lang en duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Deelname is gratis.

Amerongen Wandelcentrum

Amerongen positioneert zich steeds meer als wandelcentrum. Er zijn al 50 uitgewerkte en afgedrukte wandeltochten gratis te verkrijgen op de foldermolen in Buitenlust. Naast de wandelroutes die je op elk gewenst moment kunt lopen zijn er in Amerongen 7 georganiseerde wandeltochten die officieel door de wandelbonden, de SGWB en de KWBN, zijn erkend.

Middeleeuws banket in de Napoleonschuur

Op vrijdag 28 juni 2019 wordt voor het eerst sinds ongeveer 400 jaar weer een Middeleeuws Banket georganiseerd in Amerongen. Het vindt plaats in de Napoleonschuur en begint om 19:00 uur. Op het menu staan onder meer biologisch varkensvlees en groentesoep met biologisch geteelde groenten van landgoed Zuylenstein.

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.

Archief Klepperman Weekbericht

De Digitale Amerongse dorpskrant “De Klepperman” komt wekelijks uit op de zaterdag met het WEEKBERICHT KLEPPERMAN. Er is inmiddels een databestand van ruim 1500 adressen. Iedereen kan zich opgeven voor ontvangst via rjvee@ziggo.nl

Het weekbericht wordt ook via Facebook verspreid en de wekelijkse uitgaven worden in de rubriek klepperman weekbericht van de nieuwspagina van de site www.amerongeninspireert.nl opgeslagen. Zo kan men alle eerdere uitgaven terugkijken. Hierdoor ontstaat een mooi historisch document van wat er in Amerongen gebeurt.

De uitgever is de Stichting Amerongen Inspireert, die gefinanciert wordt door AMON Inspireert van de Amerongse Ondernemers.

De klepperman werd tot en met mei 2016 nog gedrukt en huis aan huis in Amerongen bezorgd. Vanaf juni 2016 verschijnt de klepperman uitsluitend DIGITAAL. Aanvankelijk eens per kwartaal maar vanaf 24 april 2017 als weekbericht. Mensen zonder internet of facebook kunnen dit weekbericht gratis laten uitprinten bij de receptie van Allemanswaard.

Iedere Ameronger kan gratis artikelen plaatsen in het weekbericht. De kopij en/of de afbeelding moet dan wel uiterlijk vrijdags binnen zijn bij de redactie via rjvee@ziggo.nl

Hieronder kun je de geplaatste weekberichten terugvinden.