Creatief bij atelier Ieders-kunst

In Amerongen kunnen mensen nog steeds creatief aan de gang bij atelier
Ieders-kunst aan de Lekdijk 6a te amerongen.
Elke dinsdagochtend en donderdagavond is er open atelier waar mensen werken met klei.
Op 19 oktober is er een workshop vishuid looien van 13.00 tot 16.00 uur.

Computerhulp door Bart en Gijs

Lastig om met een computer te werken? Of komt u er gewoon een keer niet uit? Kom langs bij de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen in de Allemanswaard en u wordt persoonlijk geholpen door Bart of Gijs.

Archeologisch koffie-uur Tijdlijn van Leersum

Op vrijdag 27 september van 19.00 – 20.00 uur is er weer een archeologisch koffie-uur in de Tijdlijn van Leersum. Wilt u nieuws horen over archeologische projecten in de gemeente, heeft u iets gevonden wat mogelijk van historische waarde is, heeft u verhalen of foto’s over de geschiedenis van Leersum en omstreken, of wilt u horen wat anderen te vertellen hebben dan bent u van harte welkom.

Excursie Militaire geschiedenis van het Leersumse Veld

Op zondag 22 sept is er een excursie van Staatsbosbeheer over de militaire geschiedenis van het Leersumse Veld. U hoort dan welke rol dit bos- en heidegebied in de oorlog heeft gespeeld en de gids laat plekken zien waar de gevolgen van de oorlogshandelingen nog te zien zijn.

Collecteweek Nierstichting

De collecteweek van de Nierstichting komt er weer aan!
In de week van 15 t/m 21 september komen onze collectanten bij u aan de deur.

Stel ze niet teleur, uw bijdrage maakt het verschil!

Geef leven, je nieren zijn je leven!

Zanger Roon Staal met nieuw album na Japan en Wladiwostok binnenkort ook in Amerongen

Zanger en pianist Roon Staal komt na zijn verblijf in Vladivostok en Japan deze zomer, waar hij ook een aantal concerten heeft verzorgd, tijdens zijn herfsttour in Amerongen een concert geven. Dat doet hij op zondag 29 september in de Napoleonschuur. Aanvangstijd is 16.00 uur.

De Gouden Therapeutische Boswandeling: verslag van een wandelaar

Aan het begin van de zomer hebben wij een heel leuk weekend in Amerongen gehad dankzij Amerongen Inspireert. Wij zijn twee dagen gaan wandelen en zijn helemaal tot rust gekomen in de mooie bossen van Amerongen. Op zaterdag zijn wij vanaf Buitenlust gestart en hebben 15 kilometer

Gebouw Hebron officieel geopend

Zaterdag 31 augustus werd in aanwezigheid van ruim 300 gasten het gebouw Hebron officieel geopend. Op 27 juni dit jaar vond de sleuteloverdracht plaats van het voormalig Zendingsdiaconessenhuis, nu dus officieel omgedoopt tot Hebron.

Maar nog niet helemaal

Vrijdag 18 oktober treedt cabaretier Klaas Prins op in de Allemanswaard. Kaarten kosten €12,50 exclusief korting Bibliotheekpashouders jongerenkaart/studentenpas/CJP- houders, en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater. Het programma begint om 20:15 uur.

Huiskamerfestival Gluren op de Heuvelrug 2019: kunstenaars, artiesten en locaties gezocht

Zondag 17 november 2019 is het tijd voor de vierde editie van Gluren op de Heuvelrug! Er worden nog kunstenaars, artiesten en locaties gezocht die mee willen doen.

De Heuvelrug Erfgoed Pas – samen voor natuur en cultuur

Geniet je ook zo van de natuur en cultuur op de Utrechtse Heuvelrug en wil je dat blijven doen? Bestel dan de Heuvelrug Erfgoed Pas, de goede doelen-pas voor het erfgoed van de Utrechtse Heuvelrug, waar je ook veel voor terugkrijgt.

UITNODIGING 7e Generatielezing Amerongen ‘PLEKKEN VAN PLEZIER’

Namens de Stichting Open Monumentendag Amerongen nodigen wij u weer van harte uit voor de 7e Generatielezing op vrijdag 6 september 2019 om 20.00 uur in de Andrieskerk in Amerongen. Dit jaar reflecteren verschillende generaties rondom de lezing op het landelijk thema “Plekken van Plezier”. Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest?

Open Monumentendag: ‘Plekken van plezier’

Open Monumentendag heeft in 2019 als landelijk thema ‘Plekken van
plezier’. Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en
welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest?
Het thema gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét
plezier naartoe gingen en gaan.
Het wemelt in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak,
plezier en vrije tijd. Ook in Amerongen kunt u genieten van muziek,
lezingen en activiteiten.
Erfgoed is van ons allemaal en dat vieren we dit weekend.

Vernielingen op Dorpsakker De Parel

Na de vakantie lag Dorpsakker De Parel er mooi bij, maar met het tuinmeubilair is het minder goed afgelopen. De houten stoelen lagen kapot getrapt verspreid over het grasveld en het gras was bezaaid met lege blikjes en flesjes. Daders onbekend. We houden de tuin graag open voor bezoekers en gaan dus op zoek naar nieuwe stoelen. Wil je financieel een handje helpen? Je donatie is heel erg welkom! Stichting A Rocha Nederland, o.v.v. tuinmeubilair de Parel. IBAN NL94INGB0009476780

Cursus Excel

Geef je op om het Excel programma beter te leren gebruiken. In 10 lessen op donderdagmiddag wordt je er al een stuk handiger in. Altijd handig voor boekhouding en andere klussen
Opgave bij contact@leefgemeenschapbethanie.nl of via 06 18958434 docent Arnoud een ervaren IT man. Start in september.

De Week van de Alfabetisering

Van 9 tot 13 september is het de Week van de Alfabetisering. In alle plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug waar een Taalhuis is zijn er activiteiten. In Amerongen organiseren we een ludieke taalactiviteit op de 13e september rond 17.00 uur. Nader bericht volgt maar zet u het alvast in uw agenda!

Cultuurhuizen Heuvelrug: Wie durft?!

Dinsdag 10 september om 20:15 uur speelt theatermaker Timo, ‘De Spraakversterker’, een interactieve voorstelling in de Allemanswaard in Amerongen, speciaal in het teken van de Week van de Alfabetisering.

Zoute Inval: Computerhulp door Bart en Gijs

Vindt u het lastig om met een computer te werken? Of komt u er gewoon een keer niet uit? Kom donderdagochtend 5 september vanaf 10:00 tot 12:00 uur langs in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen in de Allemanswaard en u wordt persoonlijk geholpen door Bart of Gijs. U kunt vrij inlopen, vooraf aanmelden niet nodig. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Toneelvereniging Chapeau stopt

De leden van Toneelvereniging Chapeau hebben besloten ermee te stoppen per 1 augustus 2019. Door de “vergrijzing” van de leden is het helaas niet meer mogelijk mooie toneelstukken te spelen. Een aantal spelers blijft zich nog inzetten op het kasteel. Chapeau bedankt het publiek voor de warme belangstelling en de positieve reacties.

Nieuw in Amerongen: Fasciatherapie

Enige weken geleden stond er in de Libelle een mooi artikel over fasciatherapie. Sinds mei mogen Meta Dulack en Lisette Schelbergen, beide werkzaam in de Praktijk voor Fysio-, en Manuele Therapie aan de Koenstraat 1 zich ook Fasciatherapeut noemen. Hieronder kunt u meer lezen over de mogelijkheden

Zomeravondwandeling op 17 juli

Zomeravondwandeling met gids door bos en uiterwaarden op woensdag 17 juli a.s. om 19.00 uur vanaf het infocentrum van het Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 te Amerongen. De wandeling duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur. Deelname is gratis.

Een lustrum voor het goede doel: 5 jaar Stichting Mont Ventoux

Voor de 5e keer gaat actieteam “De Wingerd” weer de Mont Ventoux op als dank en tegenprestatie voor uw donatie/sponsoring. Ook dit jaar gaan wij als team weer de uitdaging aan om in ons lustrumjaar nogmaals een mooi bedrag binnen te halen voor het Hospice.

Zendingsdiaconessenhuis Bethanië omgedoopt tot Hebron

De nieuwe stichting Hebron Missie nam op donderdag 27 juni het
Zendingsdiaconessenhuis in Amerongen over. Het gebouw, dat de naam
Hebron krijgt, moet dienen om christenen te bemoedigen, toe te rusten en
uit te zenden.”

Nieuwe zusterhuis open voor wie de Nederlandse taal beter wil leren beheersen

Elke maandagochtend om 10.30 uur en vrijdagmiddag om 13.00 uur staat de deur van het nieuwe zusterhuis aan de Allemanswaard 2 open voor een ieder die de Nederlandse taal beter wil leren beheersen.

Lezing door de Explosieven Opruimingsdienst

Op vrijdag 28 juni, van 19.00 – 20.00 uur is er bij het archeologisch koffie-uur van de Tijdlijn van Leersum een lezing van de Explosieven Opruimingsdienst (EOD), waarin verteld wordt over het werk van de EOD en wat je wel en niet moet doen als je een explosief of munitie vindt.

theaterkoor ‘Prove It’ in De Binder

Al 20 jaar maakt theaterkoor ‘Prove It’ avondvullende programma’s vol muziek, spel. Elk jaar weer met een nieuw thema. In dit jubileumjaar haalt het koor een potpourri van de beste liedjes uit het hele oeuvre uit de kast. Het hooggeëerd publiek wordt getrakteerd op vier voorstellingen – de eerste op 23 juni in Austerlitz en daarna drie op 28 en 29 juni in Leersum – onder de titel ‘Prove It – als ooit tevoren’.

Dialoogtafel: Een leven zonder wegwerpplastic?

Dinsdagavond 25 juni vanaf half acht tot een uur of tien organiseert de Bibliotheek Z-O-U-T samen met GoedVolk de tweede van drie dialoogtafels over wegwerpplastic, ditmaal in de Bibliotheek in De Binder aan de Hoflaan 31 te Leersum. Aanmelden per e-mail [leersum@bibliotheekzout.nl], telefonisch 0343–45 41 17 of bij de informatiebalie in de Bibliotheek.

Snuffelmarkt 2019

Zaterdag 15 juni is er weer de Snuffelmarkt rond de Andrieskerk. Eens in de twee jaar een geweldig evenement waar u spulletjes vindt waar u al heel lang naar zocht, of zomaar een stukje nostalgie tegenkomt. De Snuffelmarkt begint om 10.00 uur en gaat door tot 16.00 uur. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van het prachtige en unieke Bätz- Witte orgel dat in 1862 in onze Andries geplaatst is.

Tennistournooi Volvo Reede ATV Open

Tennissers kunnen zich nu inschrijven voor het Volvo Reede ATV Open, dat wordt gehouden van zaterdag 15 juni t/m zondag 23 juni 2019 op het tennispark van de Amerongse Tennisvereniging. Het thema is dit jaar ‘Disco Tennis Party’. Het ATV Open telt mee voor de KNLTB-ranking. De finales worden gespeeld op zondag 23 juni.

Tentoonstelling Tijdlijn geopend

Op zaterdag 18 mei heeft wethouder Jorg de opening verricht van de nieuwe tentoonstelling van de Tijdlijn van Leersum met als thema: Indische mensen in Leersum en Amerongen. Het leven van de repatrianten uit de 2e helft van de vorige eeuw wordt in beeld gebracht met foto’s en voorwerpen.

Doe mee met het Pop-up Black & White dinner op zaterdag 15 juni

Maak een vakantie mogelijk voor chronisch zieken en doe mee met het Pop-up Black & White dinner op zaterdag 15 juni. Dit pop-up dinner wordt georganiseerd door de Lions Club Utrechtse Heuvelrug in samenwerking met het Rode Kruis Utrechtse Heuvelrug.

(H)eerlijke asperges van dorpsakker De Parel

Elke dinsdag/vrijdag/zaterdagochtend tussen 10.00 en 12.00 bent u welkom om groenten te kopen op Dorpsakker de Parel. Er begint steeds meer te groeien en bloeien in de moestuin. Nu volop (h)eerlijke asperges!

Picknicktafel bij de Rijn

Dorpsnetwerk Amerongen heeft het initiatief genomen om een picknicktafel te plaatsen aan de Rijn bij het Eck-en-Wielse veer. De picknicktafel is tot stand gekomen dank zij een donatie van Technivorm en met medewerking van het Vakcollege Maarsbergen en aannemersbedrijf Schimmel uit Overberg.

Beleef de boerderij! Open Boerderijendag op 30 mei

Op donderdag 30 mei (Hemelvaartsdag) is het zover, de jaarlijkse Open Boerderijendag vanKrommerijn Boert en Teelt Bewust deelnemers. De 7 deelnemende boerderijen stellen van 10.00 –16.00 uur hun boerderij open voor een uniek kijkje achter de schermen.

Spelletjesochtend

Donderdag 20 juni kunt u tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen, in de Allemanswaard, samen met anderen gezelschapsspelletjes spelen. De ochtend start om 10:00 uur en duurt tot circa 12:00 uur. Koffie en thee staan klaar.

Creatieve klussers gezocht om de Theaterzaal “op te pimpen”

Door Rhenam-Wonen is een subsidie van maximaal € 5000 toegezegd voor het gezelliger maken vande theaterzaal. Wij zoeken een aantal enthousiaste en creatieve klussers die gedurende een korte periode bereid zijn om een bijdrage te leveren aan de verwezenlijking hiervan.

Dauwtrappen in het Amerongse Bos

Donderdag 30 mei 2019 organiseren de vrijwilligers van Utrechts Landschap/Amerongse Bos het jaarlijkse dauwtrappen met een mooie wandeling door de Amerongse bossen, die afgesloten wordt met een gezamenlijk ontbijt.

Presentatie 3D-printen

Tijdens de Zoute Inval in de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen van donderdag 16 mei ‘s avonds, ditmaal van 19:00 tot 21:00 uur, laten Mieke en Bart zien hoe een 3D-printer werkt. Uiteraard gaan we ook écht in 3D printen. Een 3D-printer is een printer die op basis

Computerhulp van Bart en Gijs

Lastig om met een computer te werken? Of komt u er gewoon een keer niet uit? Kom dan langs bij de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen in de Allemanswaard en u wordt persoonlijk geholpen door Bart of Gijs. Iedere eerste donderdag van de maand vanaf 10:00 uur tot

Amerongen Wandelcentrum

Amerongen positioneert zich steeds meer als wandelcentrum. Er zijn al 50 uitgewerkte en afgedrukte wandeltochten gratis te verkrijgen op de foldermolen in Buitenlust. Naast de wandelroutes die je op elk gewenst moment kunt lopen zijn er in Amerongen 7 georganiseerde wandeltochten die officieel door de wandelbonden, de SGWB en de KWBN, zijn erkend.

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.

Het Klepperman weekbericht, de digitale dorpskrant van Amerongen, komt wekelijks uit op de zaterdag. Het wordt momenteel verstuurd naar circa 1400 adressen. Wilt u ook het nieuws uit Amerongen volgen? Inschrijven voor het weekbericht kan via de website van Amerongen inspireert of door een e-mailtje te sturen aan info@amerongeninspireert.nl

Het weekbericht wordt ook via Facebook verspreid en de eerdere edities zijn terug te vinden in het archief onderaan de rubriek klepperman weekbericht op de nieuwspagina van www.amerongeninspireert.nl. Hierdoor ontstaat een mooi historisch document van wat er in Amerongen gebeurt.

De uitgever is de Stichting Amerongen Inspireert, die gefinancierd wordt door de Amerongse Ondernemers.

De klepperman werd tot en met mei 2016 huis aan huis in Amerongen bezorgd. Vanaf juni 2016 verschijnt de klepperman uitsluitend DIGITAAL. Aanvankelijk eens per kwartaal maar vanaf 24 april 2017 als weekbericht. Mensen zonder internet of facebook kunnen dit weekbericht gratis laten afdrukken bij de receptie van Allemanswaard.

Iedere Ameronger kan gratis artikelen plaatsen in het weekbericht. De kopij en/of de afbeelding moet dan wel uiterlijk vrijdag om 12:00 uur binnen zijn bij de redactie via info@amerongeninspireert.nl

Archief Klepperman Weekbericht