Dorpsakker de Parel doet mee aan NLdoet!

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart 2020 is het weer zo ver. Dan organiseert het Oranje Fonds voor de 16e keer NLdoet in het hele Koninkrijk. Zo ook A Rocha Dorpsakker de Parel. Wij gaan een strook grond zaaiklaar maken voor een bloemenweide.

Het is onze wens om Dorpsakker de Parel te verrijken met een bloemenweide van akkerbloemen. Dit  ondersteunt de wilde bij, vlinders en vogels. Naast insecten die genieten van de wilde bloemen,  zullen dorpsbewoners dit zeker ook doen. Vorig jaar hebben we deze klus ook geklaard met een bloeiend resultaat. Voor herhaling vatbaar! De bodem wordt op deze manier steeds rijker aan zaden en soorten als gele ganzenbloem, grote klaproos, korenbloem en nachtkoekoeksbloem uitbundiger.

Tijdens NLdoet wordt veel werk verzet. Wij zijn daar ontzettend blij mee, want we komen normaal niet toe aan die extra klussen in de moestuin. Bovendien leren we allerlei leuke nieuwe mensen kennen, iedereen is welkom. Mensen die bij ons in actie willen komen kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij Esther Gijsbertsen, coördinator van dorpsakker de Parel: esther.gijsbertsen@arocha.org

Resultaat: De strook grond onkruidvrij en ingezaaid met een akkerbloemenmengsel.

WANNEER: zaterdag 14 maart

TIJD : 09:30-12:30 uur

PLAATS : Holleweg 37, 3958 EA, Amerongen (naast Kringloop Goed Zo)

We beginnen met een kopje koffie/thee en iets lekkers erbij en aan het eind is er zelfgemaakte soep uit eigen tuin. U ontvangt ook een bedankje van ons.

Graag tot ziens op A Rocha Dorpsakker de Parel, Esther Gijsbertsen.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.