Een lustrum voor het goede doel: 5 jaar Stichting Mont Ventoux

Voor de 5e keer gaat actieteam “De Wingerd” op 5 en 6 september aanstaande weer de Mont Ventoux op als dank en tegenprestatie voor uw donatie/sponsoring.

Vier jaar lang hebben wij gefietst en gewandeld voor het KWF en Hospice De Wingerd uit Amerongen waarbij wij in die 4 jaar geld hebben opgehaald voor De Wingerd. Ook dit jaar gaan wij als team weer die uitdaging aan om in ons lustrumjaar nogmaals een mooi bedrag binnen te halen voor het Hospice.

Geregeld kregen wij de vraag waarom wij dit doen. Dat willen wij graag via dit bericht toelichten.

Tijdens deze tocht van 26 km naar de top, die op 1909m ligt, wordt je een moment uit je leven geconfronteerd met de strijd die patiënten vaak moeten leveren tijdens hun ziekte. Wij beseffen dat de pijn die wij voelen als wandelaar of als fietser tijdens onze tocht naar boven nog niets is vergeleken met de pijn die patiënten moeten doorstaan. Ook de eenzaamheid die patiënten in deze strijd ervaren, ervaar je als teamlid tijdens deze tocht. Bijvoorbeeld als je lichamelijk of mentaal er doorheen zit, wat je verdrietig of kwetsbaar maakt. Het geeft je weer kracht en doorzettingsvermogen tijdens deze tocht door te denken aan de strijd en eenzaamheid die patiënten moeten doorstaan. Daar doe je het voor.

Met de klim naar de top komt er bij veel teamleden de herinnering naar boven van hen die zij afgelopen jaren verloren hebben of momenteel voor hun leven vechten. Dat maakt deze klim zo persoonlijk, bijzonder maar ook emotioneel.

actie-team “De Wingerd”

Maar als je dan eenmaal op de top bent aangekomen weet je waarvoor je het gedaan hebt. Blij dat je deze klim nog hebt kunnen doen. Je beseft dat anderen deze tocht ook hadden willen doen maar misschien niet de conditie hebben die hiervoor nodig is of dat ze in hun laatste levensfase zitten. Omdat zij geconfronteerd zijn met die vreselijke ziekte die kanker heet. Daarvoor doen wij het.

Van al het geld wat wij afgelopen jaren opgehaald hebben zijn al de nodige dingen gerealiseerd zoals de inrichting van de kamers van de patiënten voor hospice De Wingerd waarover wij u ook geïnformeerd hebben. Daar zijn we uiteraard erg blij mee.

Afgelopen jaar hebben wij als team ons sterk gemaakt voor de realisatie van een tuinhuis/stiltecentrum waar de familie samen met de patiënt zich even kan afzonderen. Dit is ten dele al gelukt maar er is nog meer geld nodig om dit tuinhuis te kunnen realiseren.

Wij gaan daarom als team dit jaar voor de 5e keer de “KALE BERG” op en wel op 5 en 6 September als tegenprestatie voor uw donatie en/of sponsoring.

Als team weten wij dat het steeds moeilijker wordt om sponsor en/of donateurs te vinden, maar wat zou het toch mooi zijn als wij in ons lustrumjaar dit tuinhuis kunnen gaan realiseren.

Samen met u willen wij dit mogelijk maken. Doet U mee!!!

Hoe kunt u ons sponsoren?

1. Een eenmalige storting op rekening NL90RABO 0321 3555 55 t.n.v. Stichting Mont Ventoux o.v.v. de naam van het team/deelnemer
2. Een eenmalige storting op rekening NL08SNSB 0933 7663 43 t.n.v. H.Hoogendoorn o.v.v. Sponsoring team De Wingerd
3. Door het bestellen van onze speciaal voor u geselecteerde heerlijke Mont Ventoux wijnen (rood, wit, rosé), dit kunt u doen middels een mailtje naar actieteamdewingerd@icloud.com
4. Of een mailtje naar heho_onderhoud@ziggo.nl
5. Een berichtje plaatsen op onze facebookpagina actie-team “De Wingerd” Amerongen
6. Uw statiegeldbonnetje doneren vanaf 1 Augustus in de box bij de Jumbo
7. Voor ondernemers is er op aanvraag per mail een factuur te verkrijgen

Als team willen wij u alvast bedanken en hopen op uw sponsor bijdrage.

Met sportieve groet,

Actieteam De Wingerd Amerongen

Meer info op Facebook

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.