‘Hoe kunnen Taichi en Qigong ons verrijken?’

Heeft u een evenement-tip voor ons? Klik op de knop en vul het formulier zo volledig mogelijk in zodat we het evenement toe kunnen voegen.

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

‘Hoe kunnen Taichi en Qigong ons verrijken?’

19 april 10:30 - 12:00

€8,50

Zondag 19 april interactieve lezing door Swie Yap

Swie Yap is in 1974 begonnen met taichi. Zijn leraar was Phoa Yan Tiong, die taichi als eerste in NL heeft geïntroduceerd.  Hij begon hij pas veel later, rond het jaar 2000 met zelf les te geven. In 2004 kwam daar de qigong bij.

Taichi is van oorsprong een Chinese vechtkunst, waarbij je in een voorgeschreven vorm stappen in de ruimte zet. Je verkent bewust je omgeving vanuit een ontspannen lichaam en geest.

Qigong is ook een Chinese bewegingsvorm, maar is veel ouder. Hierbij zijn de oefeningen gericht op je gezondheid en welzijn.

In de interactieve lezing zullen oefeningen en informatie elkaar afwisselen en aanvullen. Swie zal kort ingaan op de geschiedenis van taichi en qigong en de relatie tussen beide aangeven. Ook zal het verschil tussen de oosterse en westerse blik in het omgaan met taichi en qigong door Swie genoemd worden en hoe hij dat integreert in zijn oefeningen. De oefeningen van deze ochtend zijn gericht op een bewuste ontspanning van lichaam en geest.

Het is fijn om loszittende kleding te dragen en het is aan te bevelen om de oefeningen op schoenen met dunne zolen of sokken te doen.

Voor meer informatie zie www.stromendbewegen.nl

Datum: zondag 19 april 2020
Tijd: 10.30-12.00
Kosten: 8,50 (vrienden 5,00 en leden gratis)
Aanmelden: niet nodig

Gegevens

Datum:
19 april
Tijd:
10:30 - 12:00
Kosten:
€8,50
Evenement Categorie:

Organisator

Rijnkapel

Locatie

Rijnkapel
Imminkstraat 1a
Amerongen, Utrecht Nederland
+ Google Maps
Website:
rijnkapelamerongen.nl

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.