Glasvezel in Amerongen en Leersum

Binnenkort is er de mogelijkheid dat er glasvezel wordt aangelegd in Amerongen en Leersum. Dat betekent onder meer supersnel internet, telefoondiensten en een uitgebreider aanbod aan tv-zenders. Maar er is wel een voorwaarde: alleen als 25% van de inwoners ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 2 juni 2021 zich aanmeldt voor een abonnement bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel in Amerongen en Leersum.

 

Vooralsnog zijn er twee telecomaanbieders waar je een abonnement kunt afsluiten. Dit natuurlijk onder voorwaarde dat de aanleg van glasvezel doorgaat. Meer informatie is te vinden op de website van het Amerongse bedrijf Bootsystems, https://glasvezelamerongen.nl Je kunt je hier ook gelijk aanmelden bij één van de twee telecomaanbieders.

 

Onlangs is DELTA Fiber Netwerk al begonnen met een glasvezelcampagne in Amerongen en Leersum. Amerongen en Leersum zijn niet de eerste dorpen binnen de gemeente Utrechtse Heuvelrug waar glasvezel wordt aangeboden. In Maarn, Maarsbergen en Overberg start binnenkort de aanleg.

 

“Onze grote blauwe dino was de afgelopen week niet te missen. Hij stond aan de Rijksstraatweg bij de rotonde in het centrum van Leersum. Met de nadruk op stond, want afgelopen donderdag heeft storm Evert de blauwe dino van z’n sokken geblazen. Mooi symbolisch, want we houden wel van een frisse wind door telecomland” aldus Projectleider Sonja Jansma van DELTA Fiber Netwerk

 

Het verdwijnen van de dino kondigt een nieuw tijdperk aan; een tijdperk met internet via glasvezel! Juist in deze tijd, waarin veel mensen thuiswerken, studenten online les krijgen en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en snelle internetverbinding is. Het houdt ons verbonden met elkaar. Zowel persoonlijk als zakelijk.

 

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd

Inwoners in Amerongen en Leersum die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Op de website gavoorglasvezel.nl kan men een postcodecheck doen om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

 

Melden inwoners zich vóór 2 juni 2021 aan, dan is de glasvezelaansluiting gratis. Het enige dat men betaalt zijn de abonnementskosten voor internet, tv en/of bellen bij de telecomaanbieder.

 

Glasvezel Informatiepunt

Vanaf 20 maart zal er ook het Glasvezel Informatiepunt geopend zijn op afspraak. In deze tijdelijke winkel aan de Rijksstraatweg 177 in Leersum kunnen inwoners terecht met hun vragen over glasvezel. Ook is het mogelijk om hier een abonnement af te sluiten. De openingstijden zijn woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag 10.00 tot 17.00 uur. Een afspraak maken is, vanwege de corona-maatregelen verplicht en kan via deltafibernetwerk.nl/adviesgesprek .

 

Voor vragen kunt u ook contact opnemen met Bootsystems, door te mailen naar  info@glasvezelamerongen.nl of bellen naar 06 5069 7635. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.bootsystems.nl

 

Meer informatie over de glasvezelcampagne van DELTA Fiber Netwerk vindt u op http://gavoorglasvezel.nl of op https://glasvezelamerongen.nl.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.