Jubileum Historische Vereniging Leersum

Op 26 november 1995 werd de Historische Vereniging Leersum opgericht. Dat betekent dat 2020 het jaar is waarin de HVL 25 jaar bestaat. Het bestuur en de redactie van het kwartaalblad HOETWAS zullen daar in de loop van het jaar aandacht aan schenken.
De eerste blijk daarvan is het boekje ‘Schapen in Leersum (en Amerongen)’ dat Frans Kromhout en Albert Wessels samenstelden en door eindredacteur Peter van Oosten de Boer werd vormgegeven. Bij de opening van de expositie ‘Leersum en zijn schapen’ van de Tijdlijn van Leersum op 25 januari werd het eerste exemplaar door voorzitter KeesJan Spijker aan de dorpswethouder van Leersum, Hans Waaldijk, overhandigd. Alle leden van de Historische Vereniging Leersum krijgen dit boekje als jubileumgeschenk aangeboden.

Mocht u een (extra) exemplaar willen hebben dan kan dat (voor zover de voorraad strekt) door het overmaken van € 10,- (€ 6,- voor het boekje en € 4,- voor verzendkosten) op IBAN: NL27 RBRB 0778 1435 38 t.n.v. Historische Vereniging Leersum onder vermelding van uw adres.

Het kan ook tegen contante en gepaste betaling (€ 6,-) worden afgehaald op De Dam 8 in Leersum of in de bibliotheek Leersum. Let op: dit adres was in eerdere berichtgeving onjuist vermeld.

Wij hopen dat de lezer veel plezier beleeft aan dit boekje.
Daarnaast is de nieuwe tentoonstelling te bezichtigen in de Tijdlijn van Leersum. Het thema is “schapen in Leersum”. Kijk op de website voor de openingstijden www.tijdlijnvanleersum.jouwweb.nl.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.