Kinder-themawandeling in het Amerongse Bos

Op woensdagmiddag 29 september organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos een wandeling voor kinderen rond het thema oertijd. Deze wandeling is bedoeld voor basisschoolleerlingen van groep 4 tot en met groep 7. De Utrechtse Heuvelrug is lang geleden ontstaan. Hoe speelden kinderen in het bos in de oertijd? En kunnen wij dat ook nog?

Samen met een gids gaan we het bos in en daar gaan we aan de slag. We gaan werken met hout, stenen en andere materialen die je in het bos kunt vinden.
Trek een lange broek of legging aan. Afhankelijk van het weer, dichte schoenen of laarzen.
Doe ook mee en laat je verrassen, je zult verbaasd zijn hoeveel leuke dingen je kunt doen met de materialen die je gewoon in het bos kunt vinden.

We vertrekken om 14.00 uur bij het informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Als je door je ouders gebracht wordt, kunnen ze je om ongeveer 16.00 uur weer ophalen. Parkeren kan gratis op Groene Entree De Burgwal. Het is niet de bedoeling dat je ouders meegaan met de wandeling. Deelname is gratis.
Om deel te nemen moet je je nog wel even opgeven. Dat kan op de site van Utrechts Landschap: https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/106288
Wacht daar niet te lang mee, want er is slechts plaats voor 15 kinderen.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.