Kunst maakt Buren B!zonder

In het Pinksterweekend op 4, 5 & 6 juni van 11 tot 17 uur is er een gevarieerd aanbod aan kunst te bezichtigen. De negentiende editie wordt dit jaar opnieuw in het historische stadje Buren gehouden. Wandel langs de fraaie locaties die speciaal voor de kunstroute Buren B!zonder beschikbaar zijn gesteld.

Helma Hille
In de St. Lambertuskerk zijn sculpturen van Helma Hille te bewonderen. Helma gaat op zoek naar 2e hands meubelen waarbij de vorm bepalend is voor haar keuze. Deze worden aangepast, zodat de oorspronkelijke functie niet meer belangrijk maar nog wel zichtbaar is. Hier worden delen van kleding aan toegevoegd, die ze soms zelf heeft gedragen.

Raimonda Griksaite
Aan het Jodenkerkplein exposeert Raimonda Griksaite.
“Is de wereld die we zien ook de wereld die we (her)kennen? Ogenschijnlijk vredige taferelen blijken bij nadere beschouwing gestileerde werkelijkheden, gecreëerd om de schone schijn op te houden. Het vergt moed en opofferingsgezindheid om de realiteit te herkennen en te benoemen.”

De expositie locaties liggen dichtbij elkaar en zijn eenvoudig te bewandelen. Neem de tijd om te genieten van schilderijen, sieraden, textiel, sculpturen, keramiek, mixed media en fotografie in het mooie en gezellige stadje Buren. De kunstenaars hebben zich dit jaar laten inspireren door het thema ‘Kantelpunt’. Zij zullen je graag vertellen welke verandering dit in het creatieproces teweeg heeft gebracht.
De kunstwerken kunnen in het weekend bij de kunstenaars gekocht worden. Tijdens de route kun je ook loten kopen van vijf euro. Met deze loten maak je kans op een kunstwerk ter waarde van € 500,-.
Mocht je van plan zijn om met de auto te komen dan kun je het beste buiten het stadje parkeren, daar is voldoende parkeergelegenheid.
De meest actuele informatie vind je op onze website www.kunstrouteburen.nl

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.