Maarten Luther Wandeltocht

Op zaterdag 3 november aanstaande wordt voor de achttiende keer in Amerongen de Maarten Luther Wandeltocht georganiseerd. Een aantal schitterend uitgezette tochten voert door de unieke herfstbossen van de Utrechtse Heuvelrug. Na de lange hete zomer staan de bossen er prachtig bij. Langzaam nemen de bomen hun intense gouden herfsttooi aan.  De bospaden zijn bezaaid met beukennootjes, eikels en kastanjes, en de natuurgebieden waar verschillende routes doorheen voeren zijn weer adembenemend mooi. Kortom, dé gelegenheid om de wandel­schoenen nog eens aan te trekken. Dit jaar kan gekozen worden uit de afstanden 5, 10, 15, 20, 30 en 40 kilometer.
Langeafstandswandelaars kunnen voor een combinatie van deze afstanden kiezen. Natuurlijk zijn er weer enkele kerken langs de route die hun deuren gastvrij openen.

Dit jaar is er een uniek extraatje!

Met het bestuur van het prachtige Kasteel Amerongen is de exclusieve afspraak gemaakt dat alle routes van de Maarten Luther Wandeltocht dit jaar door de mooie middeleeuwse kasteeltuinen zullen voeren. Een unieke gelegenheid om, als onderdeel van uw wandeltocht, kennis te maken met de strakke stijltuinen, een romantische berceau (loofgang, een pad met een overkoepeling van bomen), het muziekprieel  Semper Gloria en met de authentieke groentetuinen met de bijzondere muurkassen. De producten van deze tuinen worden door enkele restaurants in Amerongen dagelijks in hun gerechten verwerkt. De rondgang voert onder andere over een ophaalbrug langs de dierenbegraafplaats van het Kasteel en langs het graf van het paard Uranus, ooit eigendom van de vrouw van de Duitse Kaiser Wilhelm II die langere tijd op Kasteel Amerongen logeerde. Van alle kanten kunt u het imposante Kasteel bewonderen, en onder de boogbrug naar de hoofdingang ontvangt u wellicht een stempel op uw controlekaart van een heuse butler of dienstbode.

Graag heten wij u van harte welkom op 3 november aanstaande op onze bijzondere start-finishlocatie in de bossen bij Restaurant Het Berghuis, Veenseweg 28, Amerongen.

De start-finishlocatie is geopend van 06.30 tot 18.00 uur. Verdere informatie vindt u op onze website www.maartenlutherwandeltocht.nl. Hier kunt u ook een inschrijfformulier downloaden. Zo bespaart u tijd bij de start.

U kunt ons bereiken via:
rjvee@ziggo.nl  06-10 80 52 41 (Rein van Ee) of
berthuibers@planet.nl 06-51 42 16 97 (Bert Huibers)

Contact

Rein van Ee
Tel. 0343 – 45 20 28
Mobiel 06 – 108 05 241

rjvee@ziggo.nl