Zaterdag 2 november 2019: de

19e Maarten Luther Wandeltocht

Het wandelseizoen 2019 is al bijna ten einde en de organisatie van de Maarten Luther Wandeltocht is volop bezig met de voorbereiding op de negentiende editie op zaterdag 2 november aanstaande.

Het belooft weer een prachtige tocht te worden. We hebben ons best gedaan om alle routes zo aantrekkelijk mogelijk te maken door veel afwisseling (bijvoorbeeld bos/open land/bebouwde kom en verhard/onverhard), en zoveel als mogelijk wegen met veel ander verkeer te vermijden. We maken weer gebruik van een aantal rustieke lanen op de zuidflank van de Utrechtse Heuvelrug, getooid in schitterende herfstkleuren.

Natuurlijk vormen de prachtige natuurgebieden van De Plantage en het Leersumse Veld onderdeel van een aantal afstanden, maar ook de landgoederen Prattenburg en Zuylenstein worden weer opgenomen in de verschillende routes. Tussendoor kan de wandelaar genieten van schitterende uitzichten vanaf de hoogste punten van de Utrechtse Heuvelrug.

De Stichting Maarten Luther Wandeltocht is er trots op dat ook deze keer weer exclusief toegang wordt verleend tot de stijltuinen van Kasteel Amerongen. Alle deelnemers zullen tegen het einde van hun tocht een rondgang maken over het kasteelterrein met vele bezienswaardigheden en de verschillende stijltuinen die zich opmaken voor hun winterrust. Een mooie kennismaking die wellicht zal leiden tot een uitgebreider bezoek tijdens de seizoenopenstelling van het Kasteel.

Wij zijn enthousiast begonnen met onze voorbereidingen en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Graag tot zaterdag 2 november 2019 op de 19e Maarten Luther Wandeltocht!

Kasteel Amerongen

Alle afstanden lopen (net als vorig jaar) over het terrein van Kasteel Amerongen. De route over het kasteelterrein is gewijzigd t.o.v. de vorige editie.

Let op:

  • Op het kasteelterrein zijn honden niet toegestaan, ook niet aangelijnd;
  • Op het kasteelterrein is geen toiletmogelijkheid, en er is geen stempelpost;
  • Het kasteelterrein is vanaf 10:00 uur toegankelijk;
  • Niet afwijken van de route en respecteer de omgeving.

 

Kasteel Amerongen ziet u graag nog eens terug!

Tot en met 7 november kunt u de thematentoonstelling “Deftige Dieren” bezoeken, over de (huis)dieren die op het kasteel woonden.

Van 14 t/m 29 december is het kasteel geheel in Kerstsfeer! Meer informatie vindt u op de website van het kasteel en in de flyer die u tijdens de Maarten Luther Wandeltocht wordt aangereikt.

Kasteel Amerongen