Maatje Mobiel

Al een aantal jaren bestaat Maatje Mobiel Amerongen/Leersum, maar niet iedereen is bekend met deze vrijwilligersorganisatie. Daarom bij deze wat extra aandacht voor dit vervoer. In de eerste plaats voor de mensen die vervoer nodig hebben, maar als u zelf een “Maatje Mobiel” wilt worden, belt u dan het onderstaande nummer voor meer informatie.

Voor wie?
Als u naar een arts, ziekenhuis of een andere zorgverlener moet en er is niemand in uw omgeving die u kan rijden, dan kunt u een beroep doen op de vrijwilligers van Maatje Mobiel. Bijvoorbeeld als uw ogen worden gedruppeld of wanneer u na een behandeling niet mag rijden. Of u heeft geen eigen auto en openbaar vervoer is geen optie. Maatje Mobiel kan geen vervoer bieden aan rolstoel- gebonden inwoners, maar een (opvouwbare) rollator past meestal wel in de auto. En alle geldende  Corona richtlijnen nemen we zorgvuldig in acht.

Hoe werkt het?

U belt tenminste twee werkdagen tevoren tussen 10 en 17 uur Maatje Mobiel: 06-2205 9392 en vertelt waarom, wanneer en naar welke bestemming u vervoer nodig heeft. Als u de voicemail krijgt, spreekt u naam en telefoonnummer in en wordt u nog dezelfde dag terug gebeld. De contactpersoon zoekt een “Maatje Mobiel” voor u. Deze chauffeur neemt dan contact met u op en haalt u op het afgesproken tijdstip op. De chauffeur wacht op u tijdens de behandeling of komt op een ander moment terug om u weer naar huis te brengen.

Kosten

Binnen het dorp kost het vervoer € 5,00. Vervoer buiten het dorp kost € 2,50 starttarief plus € 0,30 per gereden kilometer vanaf het adres van de chauffeur via uw huis naar bestemming en terug. Indien de chauffeur langer dan een uur moet wachten, komt er € 2,50 per uur bij. Parkeergeld of de kosten van de veerpont zijn ook voor uw rekening. Na afloop betaalt u contant aan uw chauffeur.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.