Ervaringen met Amerongen

In deze rubriek worden de ervaringen van toeristen en bewoners weergegeven. Hebt u zelf een leuke ervaring meegemaakt meldt dat dan hieronder.

26 Reacties
 1. De Maarten Lutherwandeltocht is al vele jaren mijn bezoek aan Amerongen en omgeving meer dan waard. Goed georganiseerd, fraaie route en natuurlijk leuk om ook weer het Berghuis te bezoeken. Ik verheug mij op de komende tocht. Amerongen is daarnaast ook fraai, vooral het kasteel en de orgelconcerten in de kerk!

 2. Mijn ervaring is niet echt leuk. Sinds geruime tijd ben ik behoorlijk invalide. Ik rijd met een scootmobiel naar het bos met mijn (kleine en oude) hondje. De fietspaden zijn voor de scootmobiel prettig. Maar….. daar kan ik maar een heel klein gedeelte op rijden. Ik werd aangehouden door iemand van Staatsbosbeheer omdat ik de hond moest aanlijnen. Dat is niet eenvoudig op een scootmobiel. Niet voor mij en nog minder voor het hondje. Het alternatief is dat ik op de bospaden terecht kom en dat is niet bepaald geschikt voor een scootmobiel !!
  Ik ben eigenlijk behoorlijk kwaad inmiddels. Als ik zie en lees hoe het bos verstoord wordt door alle nieuwe mountainbike-paden. Daar moet het wild kennelijk maar tegen kunnen en ik word dus bekeurd als ik met mijn hondje keurig op het reeds bestaande fietspad rijd. Dit moest mij van het hart. Ik hoop op een oplossing.
  Met vriendelijke groet,
  Erna Glazener

  • Beste Erna, Dat is buitengewoon vervelend om te horen. Het is waar dat in het bos honden niet los mogen lopen (behalve dan in losloopgebieden). Dat heeft een goede reden, namelijk dat sommige honden achter het wild aan gaan jagen. Baasjes zijn dan niet altijd in staat hun hond onder controle te houden.
   Maar als u met uw scootmobiel met een klein hondje naast u over het fietspad rijdt, waarbij het overduidelijk is dat het hondje geen kwaad zal doen aan het wild, dan had de boswachter dat ons inziens best door de vingers mogen zien. Een bekeuring hiervoor uitdelen is wel helemaal kinderachtig. U zou hierover een klacht kunnen indienen bij de natuurbeheerder. Wij wensen u daarbij alle succes en gunnen het u van harte dat u nog vaak zult kunnen genieten van de mooie bossen rond Amerongen.
   Redactie Amerongen Inspireert

 3. Rein van Ee krijgt veel reakties die Ontspannen in de natuur als heel positief ervaren.
  Amerongen is een wandelcentrum en Fietscentrum. Lig midden in Nederland en in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. Alle wandel-en fietstochten vind je op de site http://www.amerongeninspireert.nl Al die tochten kun je downloaden op je smartfone. Ga het eens bekijken.

 4. Wandelknooppunten Plan Amerongen. Er zijn veel wandelaars in Amerongen die een leuke ervaring hebben tijdens hun wandeling vanuit Amerongen. Zo ook Freek van Kern met Pit. Hij vroeg ons om eens na te denken over een wandelknooppunten opzet. Dan kun je op knooppunten kiezen voor je voortgang van je wandeling. Die tip zullen we oppakken en gaan uitwerken.

 5. Tijdens de georganiseerde wandeltocht de Maarten Luther Tocht gaf Marcel Dekker een mooie belevenis weer. In het kleine kerkje in Overberg kwam hij tot de conclusie dat wandelen in en rond Amerongen een top-ervaring is. Zo zie je dat er in de kerk inspiratie kan worden gevonden

 6. Poffertjes bakken bij de molen.
  Remi Buwalda is erg enthousiast over de gratis poffertjes op open monumentendag. Bij de molen wordt het weer een gezellige boel. Al jarenlang biedt AMON de poffertjes aan. En Amerongen weet dat en komt ze opeten.

  • En hoe gaat dat nu verder nu AMON niet meer bestaat? Gaat Zakelijk Amerongen dit oppakken?

 7. Mevrouw Marcus heeft gisteren als training voor de Stelvio, een sponsor wandeltocht in de Dolemieten in Noord Italie, de Kopselaan op en af gewandeld. Dit is een onderdeel van het Amerongse Berggebied. Zij was onder de indruk van het mooie bosgebied. En ook hoe je in 8 km op en af, je heel goed op de Kopselaan kunt trainen. Ze heeft ervan genoten.

 8. Co Keulstra uit Veenendaal is dol op Amerongen. Hij fietst en wandelt er veel en drinkt koffie in Buitenlust.

 9. Om de uitkijktoren op de Amerongse Berg te kunnen herbouwen, moest vooraf de juiste hoogte bepaald worden. Bij die gelegenheid ontmoette ik Bernie van Unen, een verslaggever van het AD. Hij was daar met zijn fotograaf in verband met een artikel hierover. Beiden spraken hun grote verbazing uit over het natuurschoon van het Amerongse bos. Een ervaring die waarschijnlijk de meeste toeristen wel zullen kunnen delen!

 10. Ontmoeting van Tim Meijer.
  Tim Meijer heeft een bemiddelingskantoor in Den Haag voor Hotel bezoeken en Hotel arrangementen. Zo kwam hij via de site amerongeninspireert.nl in kontakt met Cafe Rest.Buitenlust die ook kamers verhuren. Hij is van plan om met de Paasdagen Buitenlust te bezoeken en daarbij een overeenkomst te sluiten voor klantenwerving via zijn bureau. Alweer een bewijs dat de website amerongeninspireert.nl goed werkt.

 11. Sabine Nuboer meldde een heel fijne ervaring toen zij de site Amerongeninspireert.nl bezocht. Ze was zeer verbaasd dat Amerongen zoveel te bieden had.En ook hoe gemakkelijk de vele rubrieken van de website te openen en te bekijken zijn. Zij is vast van plan heel regelmatig de website amerongeninspireert.nl te bezoeken.

 12. Er zijn veel Amerongers die het nieuwe voetpad vanaf de Jumbo Supermarkt naar Allemanswaard heel prettig vinden. Zo ook John Boer. Het voorziet in een latente behoefte. Nauwe samenwerking tussen dorpsnetwerk en de stichting Amerongen Inspireert heeft ervoor gezorgd. Samenwerking loont!

 13. De Proloog krijgt veel vragen over de ijsbaan. Dat ervaar ik als heel positief. Ik ben beheerder van de Proloog in Allemanswaard en ga vanaf 19 december de ijsbaan runnen…

 14. Ik had een wandeling gemaakt in het bos en kwam aan op Landgoed Zuylestein in de portierswoning voor aan de weg.
  Daar schenken ze heerlijke Italiaanse koffie met Italiaanse koekjes. Ga ook maar eens kijken bij Il Sogno Zuylestein.

 15. De wandelaar Jan van Brakel ontdekte op Landgoed Prattenburg een gedenkteken van een omgekomen soldaat in de 2e wereldoorlog. Hij vroeg om meer gegevens. En die konden wij vanuit de organisatie van de Maarten Luther Wandeltocht aan hem leveren. Het is een ontroerend verhaal.

  HERDENKING 4 MEI 2015.
  Op 4 mei 2015 werd Sergeant Francis Mc Cluskey in het bos van Landgoed Prattenburg herdacht in het bijzijn van Patricia Mc Cluskey, zijn nicht, het laatste familielid dat hem heeft gekend. En daarbij was ook mevrouw Jannie van Beek-Pol, die zijn levenloze lichaam, hangend aan zijn parachute, aantrof in een boom op Landgoed Prattenburg. Segeanr Francis Mc Cluskey, een Noord-Ierse boordschutter, werd in 1942 met zijn vliegtuig door de Nazi’s uit de lucht geschoten. Het vliegtuig was op weg naar Engeland, nadat het bommen boven Osnabruck had afgeworpen. Boven Elst ging het mis/ En tot een paar weken geleden dacht de familie dat hij in de Rijn was verdronken.
  Maar Elstenaar Toon Blokland heeft het verhaal van Francis Mc Cluskey opgehelderd. Hij kwam terecht bij mevrouw Jannie van Beek-Pol, die zelfs de gele cap van Mc Cluskey bleek te hebben bewaard. Parachutisten zetten een gele cap op als ze verwachten in het water terecht te komen, zodat ze goed zichtbaar zouden zijn. Die cap heeft ze 70 jaar bewaard. Ook kon zij exact de boom aanwijzen waar het was gebeurd. Op deze plek, precies tegenover de boom, is een bank geplaatst.
  En zo was het 4 mei een heel ontroerend moment toe mevrouw Patricia Mc Cluskey de boom kon aanraken waar haar neef was gestorven. Het was voor haar heel byzonder nu te weten dat kij niet was verdronken maar hier in het bos van Ptattenburg gestorven. Het gele hoofdcapje dat mevrouw van Beel-Pol had gevonden en al jaren bewaard, is op 1 november 2014 tijdens een officiële plechtigheid in Ballymoney (Noord-Ierland overhandigd aan de familie van Sergeant Francis Mc Cluskey. Het is nu te zien in het Ballymoney Museum.
  Verdere informatie over Sergeant Mc Cluskey kan men vinden op:
  Aircrewmembered.com/BomberCommandDatabaseSearch.

  Zo zie je maar weer hoe een wandelaar Jan van Brakel een ontroerend verhaal al wandelend door de mooie bossen van de Heuvelrug weet op te vissen.
  Maarten Luther Wandeltocht maakt zo heel veel ervaringen los.

 16. Ik spreek steeds meer mensen die Amerongen ontdekken voor het organiseren van wandelcursussen. Stella Heinen van ’t Berghuis merkt dit wekelijks. De omgeving is fantastisch zeggen de bezoekers. Ook de beklimming van de Amerongse Berg spreekt de toerist in Amerongen sterk aan.

 17. Maria van Ee was een aantal dagen in Amerongen. Zij woont in Oost Groningen. “Iedere keer als ik weer in Amerongen ben overweldigd me het mooie oude dorp en de rijke natuur variaties. Ja, Amerongen heeft veel te bieden.

 18. Samen met de fotograaf Arie lieten we een drone opstijgen boven het hoogste punt van de Amerongse Berg. Oh, wat bracht hij mooie foto’s naar beneden. Rondom werd de hele omgeving gefilmd. Maar toen moest de drone weer omlaag door een kleine ruimte tussen de bomen en jahoor! Daar kwam de drone in de takken terecht. Maar een drone is sterk. Hij ontworstelde zich uit de takken en kwam ongeschonden weer op de grond. Drone-vliegen is een wonderlijke ervaring. Maar de piloot moet wel goed kunnen sturen. Een vak apart.

 19. Mijn geboorteplaats, wanneer ik in Amerongen ben vanuit Friesland waar ik nu woon, ja…. dan moet ik langs de Maallust de molen waar mijn vader molenaar/graanhandelaar van was.En dankbaar ben ik dat de molen in ere is hersteld!!!.En wat geniet ik van de foto’s en filmpjes van Arie Rebergen.

 20. Ik had een mooie ervaring met de Romeinse strijdwagen op de Hof. Met de legeraanvoerder op de wagen ging ik de Hof over.

 21. Mijn ervaring in Amerongen is dat ik heerlijke wandeltochten kan maken in het Amerongse bos.
  De hoogte verschillen en de prachtige wandelroutes hebben me zeer aangesproken

 22. Ik heb op de site amerongeninspireert.nl zitten kijken en ontdek een grote uitvoerige opgave van zo’n beetje van alles in Amerongen. Die site ziet er heel goed uit.

 23. Ik was met de fiets naar Amerongen gegaan en stopte bij de poort van Kasteel Amerongen. Omdat ik trek in een koop koffie had vroeg ik aan iemand die daar ook was of hij een leuk koffie adres wist. “Ja zeker” was het spontane antwoord. Ga even verder en op het zonnige terras van Buitenlust serveren ze heerlijke koffie. Met verbazing zag ik dat het terras bijna geheel vol zat met wandelaars, fietsers en motorrijders. Ik heb van de koffie genoten. Echt een aanrader voor iedereen.

Wat is uw ervaring met Amerongen?

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.