Mooi voetpad

voetpad-allemanswaard

Tijdelijk voetpad over braakliggend terrein voor Allemanswaard

Dorpsnetwerk heeft in samenwerking met de Stichting Amerongen Inspireert een mooi voetpad aangelegd vanaf de Jumbo Supermarkt naar de ingang van Allemanswaard. Een mooie vorm van samenwerking hoe je in Amerongen iets voor elkaar kunt krijgen. Het voetpad is tijdelijk totdat Dura Vermeer met de bouw gaat starten. Van die bouw en het tijdstip is nog niets bekend. Kijk maar op de foto hoe mooi het is geworden.

Het Dorpsnetwerk Amerongen bestaat uit inwoners van Amerongen die zich actief inzetten voor verbetering van de leefbaarheid en participatie in Amerongen. Bij het Dorpsnetwerk zijn vragen binnen gekomen om een voetpad aan te leggen over het braakliggende terrein tussen de ingang van Allemanswaard en de weg die naar de Jumbo Supermarkt gaat. In de praktijk heeft zich al een “hazenpaadje” gevormd waarover mensen via de kortste weg het braakliggende terrein oversteken.

Dura Vermeer is eigenaar van het braakliggende terrein; op een zeker moment zal Dura Vermeer een besluit nemen over bouwactiviteiten op dit terrein. We zijn met Dura Vermeer in gesprek om dit voorjaar een informatieavond voor alle Amerongers te organiseren waar zij hun plannen met de braakliggende terreinen in Amerongen zullen presenteren. Dura Vermeer heeft ons toestemming gegeven om een tijdelijk voetpad aan te leggen over het braakliggende terrein tegenover Allemanswaard. Het voetpad is tijdelijk en mag gebruikt worden tot het moment dat met bouwactiviteiten wordt gestart. Dan komt er een hek om de bouwplaats te staan en kan het veld niet meer worden overgestoken.

Aannemer Schimmel uit Overberg zal op korte termijn het voetpad aanleggen; er wordt een toplaag van ca 10 cm weggehaald en die ruimte wordt gevuld met fijngemalen puinsteen. Het pad wordt daarna aangetrild zodat een vast oppervlak ontstaat. Het pad loopt van het trottoir aan de Beatrixlaan (bij de wit gemarkeerde tegels) over het veld naar het midden tussen de ingang van de apotheek en de ingang van de bibliotheek. De (beperkte) kosten voor het aanleggen worden betaald door ‘Amerongen Inspireert’.

Wilt u meer informatie over het Dorpsnetwerk, heeft u ideeën hoe u de leefbaarheid in Amerongen kunt verbeteren of overweegt u om een vergadering van het Dorpsnetwerk bij te wonen, dan kunt terecht op onze website www.wegwijsinamerongen.nl of reageren via onze mail: info@inamerongen.nl. We komen graag met u in contact.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.