Nacht van de Nacht 2019

Zaterdag 26 oktober, de laatste zaterdag in de zomertijd, wordt landelijk voor de vijftiende keer de Nacht van de Nacht georganiseerd.

Licht en met name zonlicht bepaalt het levensritme van de mens en de natuur. De wereld om ons heen  verandert en met kunstlicht willen mensen de dag verlengen en wordt het bioritme van de mens en de natuur verstoord.

Om bij deze effecten stil te staan wordt landelijk de Nacht van de Nacht georganiseerd. Van de openbare gebouwen wordt de verlichting gedimd of helemaal uitgedaan, sterrenwachten geven extra voorlichting over de sterrenhemel en op veel plaatsen in Nederland worden nachtactiviteiten georganiseerd.

In Amerongen organiseren de gidsen van Utrechts landschap/Amerongse Bos in kleine groepen een avondwandeling in het Amerongse Bos. Op een aantal punten is er uitzicht over een donkere Betuwe en aan de Noordzijde zal er een uitzicht zijn over de Gelderse Vallei met een verlicht Veenendaal. Het bos zal stil zijn en ook dat is een bijzondere ervaring.

Startpunt is het infocentrum van Utrechts Landschap “De Tabaksschuur” aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Parkeren kan op sportcomplex De Burgwal. Van daar is het 2 min. lopen naar de Tabaksschuur. De wandeling eindigt om 22.00 uur. Kosten voor deelname zijn € 5,= p.p., te betalen voor aanvang van de wandeling.

Honden zijn tijdens deze avondwandeling niet toegestaan.

Aanmelden voor deelname op website Utrechts Landschap:

https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/amerongen/

Wacht niet te lang met uw aanmelding, het aantal deelnemers is beperkt tot 40 personen.

De wandeling begint om 20.00 uur vanaf de Tabaksschuur en bij terugkomst om 22.00 uur kan er nagepraat worden in het infocentrum.

Wij zien u graag tegemoet op zaterdagavond 26 oktober.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.