Nieuwe archeologische- en cultuurhistorische wandeling Amerongse- en Zuilensteinse Bos

Zeer recent zijn in het Zuilensteinse Bos niet eerder waargenomen raatakkers (Celtic Fields) ontdekt, waar onze voorouders akkerden van zo’n 1200 v.Chr. tot aan het begin van onze jaartelling.
Ook in het Amerongse Bos zijn nog veel sporen van vroegere bewoning en activiteiten te vinden.
Twee gespecialiseerde gidsen van Utrechts Landschap/Amerongse Bos, voeren u langs tal van archeologische en cultuurhistorische bezienswaardigheden en geven bij alles een toelichting.
Aanmelden via de website van Utrechts Landschap. Op zaterdag 25 september 2021 ontvangen wij u graag om 13.00 uur bij het informatiecentrum Utrechts Landschap, Veenseweg 8 in Amerongen. U kunt parkeren bij Sportpark De Burgwal, Burgwal 2-4, Amerongen. Vandaar is het 2 minuten lopen. Voor deze excursie is inschrijven verplicht. Dit kan alleen via de website van Utrechts Landschap op de pagina activiteiten: https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/100866. De deelname is gratis! We gaan op pad in groepen van maximaal 15 personen per gids. De 1,5 meter regel wordt hierbij gerespecteerd. De excursie zal 2,5 á 3 uur duren. Deze excursie is minder geschikt voor mensen die niet goed ter been zijn. Goed schoeisel is gewenst. Na afloop is het raadzaam te controleren op eventuele teken. Mocht een wandeling vol zijn dan kunt u via de website intekenen op dezelfde excursie in een van de volgende maanden, op elke wandeling is plaats voor 30 personen. We verheugen ons u kennis te laten maken met de archeologische en cultuurhistorische geheimen van het Amerongse- en Zuilensteinse Bos.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.