In deze rubriek worden de laatste nieuwtjes van Amerongen genoemd. Als u iets te melden hebt kun u dat doorgeven via onderstaand e-mailadres. Dan wordt bekeken of het nieuws past in de doelstelling van de website.

Creatief bij atelier Ieders-kunst

In Amerongen kunnen mensen nog steeds creatief aan de gang bij atelier
Ieders-kunst aan de Lekdijk 6a te amerongen.
Elke dinsdagochtend en donderdagavond is er open atelier waar mensen werken met klei.
Op 19 oktober is er een workshop vishuid looien van 13.00 tot 16.00 uur.

Computerhulp door Bart en Gijs

Lastig om met een computer te werken? Of komt u er gewoon een keer niet uit? Kom langs bij de Bibliotheek Z-O-U-T vestiging Amerongen in de Allemanswaard en u wordt persoonlijk geholpen door Bart of Gijs.

Archeologisch koffie-uur Tijdlijn van Leersum

Op vrijdag 27 september van 19.00 – 20.00 uur is er weer een archeologisch koffie-uur in de Tijdlijn van Leersum. Wilt u nieuws horen over archeologische projecten in de gemeente, heeft u iets gevonden wat mogelijk van historische waarde is, heeft u verhalen of foto’s over de geschiedenis van Leersum en omstreken, of wilt u horen wat anderen te vertellen hebben dan bent u van harte welkom.

Excursie Militaire geschiedenis van het Leersumse Veld

Op zondag 22 sept is er een excursie van Staatsbosbeheer over de militaire geschiedenis van het Leersumse Veld. U hoort dan welke rol dit bos- en heidegebied in de oorlog heeft gespeeld en de gids laat plekken zien waar de gevolgen van de oorlogshandelingen nog te zien zijn.

Collecteweek Nierstichting

De collecteweek van de Nierstichting komt er weer aan!
In de week van 15 t/m 21 september komen onze collectanten bij u aan de deur.

Stel ze niet teleur, uw bijdrage maakt het verschil!

Geef leven, je nieren zijn je leven!

Zanger Roon Staal met nieuw album na Japan en Wladiwostok binnenkort ook in Amerongen

Zanger en pianist Roon Staal komt na zijn verblijf in Vladivostok en Japan deze zomer, waar hij ook een aantal concerten heeft verzorgd, tijdens zijn herfsttour in Amerongen een concert geven. Dat doet hij op zondag 29 september in de Napoleonschuur. Aanvangstijd is 16.00 uur.

De Gouden Therapeutische Boswandeling: verslag van een wandelaar

Aan het begin van de zomer hebben wij een heel leuk weekend in Amerongen gehad dankzij Amerongen Inspireert. Wij zijn twee dagen gaan wandelen en zijn helemaal tot rust gekomen in de mooie bossen van Amerongen. Op zaterdag zijn wij vanaf Buitenlust gestart en hebben 15 kilometer

Gebouw Hebron officieel geopend

Zaterdag 31 augustus werd in aanwezigheid van ruim 300 gasten het gebouw Hebron officieel geopend. Op 27 juni dit jaar vond de sleuteloverdracht plaats van het voormalig Zendingsdiaconessenhuis, nu dus officieel omgedoopt tot Hebron.

Maar nog niet helemaal

Vrijdag 18 oktober treedt cabaretier Klaas Prins op in de Allemanswaard. Kaarten kosten €12,50 exclusief korting Bibliotheekpashouders jongerenkaart/studentenpas/CJP- houders, en zijn verkrijgbaar via www.bibliotheekzout.nl/theater. Het programma begint om 20:15 uur.

Huiskamerfestival Gluren op de Heuvelrug 2019: kunstenaars, artiesten en locaties gezocht

Zondag 17 november 2019 is het tijd voor de vierde editie van Gluren op de Heuvelrug! Er worden nog kunstenaars, artiesten en locaties gezocht die mee willen doen.

Open Monumentendag: ‘Plekken van plezier’

Open Monumentendag heeft in 2019 als landelijk thema ‘Plekken van
plezier’. Hoe hebben mensen zich in de loop der eeuwen vermaakt en
welke monumenten zijn daarvoor het decor of het podium geweest?
Het thema gaat over de plekken waar mensen voor hun plezier en mét
plezier naartoe gingen en gaan.
Het wemelt in ons land van de monumenten van ontspanning, vermaak,
plezier en vrije tijd. Ook in Amerongen kunt u genieten van muziek,
lezingen en activiteiten.
Erfgoed is van ons allemaal en dat vieren we dit weekend.

Vernielingen op Dorpsakker De Parel

Na de vakantie lag Dorpsakker De Parel er mooi bij, maar met het tuinmeubilair is het minder goed afgelopen. De houten stoelen lagen kapot getrapt verspreid over het grasveld en het gras was bezaaid met lege blikjes en flesjes. Daders onbekend. We houden de tuin graag open voor bezoekers en gaan dus op zoek naar nieuwe stoelen. Wil je financieel een handje helpen? Je donatie is heel erg welkom! Stichting A Rocha Nederland, o.v.v. tuinmeubilair de Parel. IBAN NL94INGB0009476780

Cursus Excel

Geef je op om het Excel programma beter te leren gebruiken. In 10 lessen op donderdagmiddag wordt je er al een stuk handiger in. Altijd handig voor boekhouding en andere klussen
Opgave bij contact@leefgemeenschapbethanie.nl of via 06 18958434 docent Arnoud een ervaren IT man. Start in september.

De Week van de Alfabetisering

Van 9 tot 13 september is het de Week van de Alfabetisering. In alle plaatsen op de Utrechtse Heuvelrug waar een Taalhuis is zijn er activiteiten. In Amerongen organiseren we een ludieke taalactiviteit op de 13e september rond 17.00 uur. Nader bericht volgt maar zet u het alvast in uw agenda!

Nieuw in Amerongen: Fasciatherapie

Enige weken geleden stond er in de Libelle een mooi artikel over fasciatherapie. Sinds mei mogen Meta Dulack en Lisette Schelbergen, beide werkzaam in de Praktijk voor Fysio-, en Manuele Therapie aan de Koenstraat 1 zich ook Fasciatherapeut noemen. Hieronder kunt u meer lezen over de mogelijkheden

Een lustrum voor het goede doel: 5 jaar Stichting Mont Ventoux

Voor de 5e keer gaat actieteam “De Wingerd” weer de Mont Ventoux op als dank en tegenprestatie voor uw donatie/sponsoring. Ook dit jaar gaan wij als team weer de uitdaging aan om in ons lustrumjaar nogmaals een mooi bedrag binnen te halen voor het Hospice.

Creatieve klussers gezocht om de Theaterzaal “op te pimpen”

Door Rhenam-Wonen is een subsidie van maximaal € 5000 toegezegd voor het gezelliger maken vande theaterzaal. Wij zoeken een aantal enthousiaste en creatieve klussers die gedurende een korte periode bereid zijn om een bijdrage te leveren aan de verwezenlijking hiervan.

Voortbestaan SVA op de tocht door bestuursproblemen

Om de vereniging te kunnen laten voortbestaan heeft SVA vóór 1 juni 2019 nieuwe bestuursleden nodig, anders zal de SVA ophouden te bestaan. Sportvereniging Amerongen zoekt een nieuwe voorzitter, een adjunct en een penningmeester.

Amerongen Wandelcentrum

Amerongen positioneert zich steeds meer als wandelcentrum. Er zijn al 50 uitgewerkte en afgedrukte wandeltochten gratis te verkrijgen op de foldermolen in Buitenlust. Naast de wandelroutes die je op elk gewenst moment kunt lopen zijn er in Amerongen 7 georganiseerde wandeltochten die officieel door de wandelbonden, de SGWB en de KWBN, zijn erkend.

Cunera Pelgrimstocht en Romeinenmiddag

In de middeleeuwen werden ook in onze regio grote pelgrimstochten gehouden. Die liepen van Wijk bij Duurstede, waar de bisschop van Utrecht een paleis had, via Amerongen naar Rhenen en vice versa. In Rhenen waren gelovigen verplicht om als boetedoening een pelgrimstocht te maken, ter ere van de Heilige Cunera. Als beloning ontving men dan een aflaat.

Terras buitenplaats Amerongen

Buitenplaats Amerongen heeft een heel mooi uitgebreid terras gekregen. Vanaf dit terras heb je een prachtig uitzicht op Kasteel Amerongen. Voor het bezoek aan het terras en aan Restaurant Bentick hoef je geen entree te betalen. Ook Restaurant Bentinck in de stallerij is geheel nieuw opgezet met een moderne keuken. Het is er goed toeven.

De Grebbelinie Bunker en Fortenwandeltocht

Op 26 augustus 2017 is de Grebbe­linie bunker- en fortenwandeltocht. Er zijn 3 afstanden namelijk 23 – 34 en 47 km. De start is vanaf 07.00 uur vanuit Het Berghuis in Amerongen.

Nieuws uit Amerongen

Goed nieuws voor de cultuursnuivers: de voorverkoop voor het seizoen 2017-2018 van de Cultuurhuizen Heuvelrug is gestart! Vroegboekers krijgen korting in de voorverkoop die duurt tot en met 31 augustus 2017.

Pluim voor Amerongen Inspireert?

Provincie Utrecht, Gebiedscoöperatie O-gen en Stichting Gebiedsontwikkeling Utrecht-West werken samen om de leefbaarheid in de kleine kernen (tot 8000 inwoners) van provincie Utrecht te versterken.

Klepperman Weekbericht

Vanaf nu wordt er een wekelijkse digitale uitgave van de Klepperman uitgebracht. We hebben dan de Klapperman kwartaal uitgave die groot is met vele rubrieken… en de Klepperman wekelijks met korte week issues.

Wandel- en fietsroutes informatieborden voor de toerist

Deze week zijn er een drietal informatieborden met informatie over wandel- en fietsroutes op verschillende plekken in Amerongen geplaatst. Het dorp en de omgeving hebben veel te bieden op gebied van natuur, cultuur en historie. Een mooie uitvalsbasis voor een wandeling of een fietstocht.

Kerstman op schaatsen

De ijsbaan die bij Allemanswaard is geplaatst is direct al een groot succes voor kinderen. Ook de ouders die meekomen vinden dit ijsbaantje van 10 x 10 meter fantastisch. Het past precies bij Allemanswaard.

Utrechtse Heuvelrug: ‘Dichterbij dan je denkt’

Voel je de koning te rijk in één van de vele kastelen en landgoederen in de regio, geniet van een combinatie van sprookjesachtige bossen, landelijke uiterwaarden en unieke vergezichten.

Nieuw in Amerongen: Inloop Netwerk Bijeenkomst

Nieuw in Amerongen: Inloop Netwerk Bijeenkomst Het is gebleken dat er in Amerongen een behoefte bestaat aan NETWERKEN. Zowel ondernemers als verenigingsbestuurders hebben heel positief gereageerd op het idee om MAANDELIJKS een open netwerk bijeenkomst te organiseren door Amerongen Inspireert. Er is gekozen voor een vast tijdstip

Nieuw in Amerongen: Permanente Kunst Expositie

Nieuw in Amerongen: Permanente Kunst Expositie In de Overstraat komt een PERMANENTE KUNST EXPOSITIE in de etalages en bij particulieren. Kunstenaars, zoals fotografen, kunstschilders, beeldhouwers etc. krijgen hier GRATIS de mogelijkheid om te exposeren. Maandelijks worden de kunstwerken gewisseld. De verdere organisatie wordt binnenkort bekend gemaakt. Inlichtingen

Ondernemer van 2013 en Amerongse triomfprijs 2013

Nienke van de Pol Ondernemer van 2013 van Amerongen en Nic Meijer winnaar van de Amerongse triomfprijs 2013 Maandagavond kwamen zo’n 75 mensen naar de Ark waar de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van AMON werd gehouden. De avond is heel succesvol verlopen. In eerste deel van de avond waren

Zoë uit Amerongen presenteert met trots haar eerste boek

Zoë (12 jaar) uit Amerongen presenteert met trots haar eerste boek Luna & Jolijn: HET GROTE AVONTUUR ACHTER EEN MUUR Als Luna en haar zusje Jolijn weer eens gepest worden op school en hun ouders voor de zoveelste keer ruzie maken, nemen ze een besluit: ze lopen

De Grote Clubactie in Amerongen

De Grote Clubactie wordt ook in Amerongen gehouden De verkoop van de loten Grote Clubactie wordt gehouden in september, oktober en november 2013. De loten kosten € 3,00 per stuk waarvan 80% bestemd is voor het AMON Sponsor Fonds. Hieruit worden de Amerongse verenigingen gesteund bij het

‘Struinen en stropen’ smaakt naar meer!

Na het succesvolle eerste evenement ‘Amerongen in wintersfeer’ hebben we inmiddels het tweede evenement alweer gehad! En ook van dit evenement – Struinen en stropen – hebben de mensen volop genoten. We kijken dan ook nu al uit naar het volgende evenement, ‘Oranjeboven vroeger en nu’. Kijk op deze site voor meer informatie!

Amerongen in wintersfeer

Van vrijdag 1 tot en met zondag 3 februari jl. heeft Amerongen kunnen genieten van de verschillende activiteiten die tezamen het evenement ‘Amerongen in wintersfeer’ vormden. Het was het eerste evenement en het aantal deelnemers geeft vertrouwen voor alle evenementen die nog gaan komen!