Publiekswandeling Amerongse Bos

Zaterdag 7 mei organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een mooie wandeling door de bossen. Onder leiding van een gids zal worden gewandeld in twee groepen van 15 personen vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap. Eén groep zal langs de statige beukenlanen, langzaam klimmend, richting het hoogste punt van de Amerongse berg lopen. Op verschillende punten wordt even stilgestaan en vertelt de gids over het ontstaan en het verleden van het bos waarbij ook markante plaatsen in het bos aan bod zullen komen.

 

Bij voldoende belangstelling zal de tweede gids de wandelaars mee op pad nemen naar het Egelmeer. Omdat dit meer verder van het infocentrum ligt zal er onder het wandelen verteld worden over de omgeving en de bijzonderheden die men tegenkomt. Deze wandeling gaat over de heuvels en vraagt mogelijk een kleine inspanning, maar na afloop zal de wandelaar vooral een ontspannen gevoel ervaren. Beide wandelingen duren 1,5 uur, waarna de deelnemers, vol van nieuw opgedane kennis, voldaan huiswaarts gaan.

 

De deelnemers wordt gevraagd zich vooraf aan te melden voor deze wandeling.

Dit kan op de website van het Utrechts Landschap.

 

Deelname is gratis. Men vertrekt om 13:30 uur vanaf het Infocentrum van Utrechts Landschap, gevestigd in één van de tabaksschuren aan de Veenseweg 8 in Amerongen.

 

Het informatiecentrum is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf Driebergen-Zeist, Veenendaal of Wageningen neemt u bus 50 naar Amerongen, uitstappen bij halte “Amerongse Berg”. Vanaf hier is het ca. 500 m lopen.

Parkeren kan op de Groene Entree bij het nabijgelegen sportcomplex, De Burgwal. Vandaar loopt u in enkele minuten naar het Informatiecentrum, waar één van onze gidsen op u wacht om u mee te nemen op deze wandeling.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.