Publiekswandeling door het Amerongse Bos op zaterdag 3 september

Publiekswandeling door het Amerongse Bos

De zomer nadert haar einde en wat was het extreem warm.
Zelfs op het NOS journaal werd uiteengezet hoezeer de bossen van Utrechts Landschap geleden hebben van de ernstige droogte.
Op zaterdag 3 september krijgt u de kans om zelf te bekijken of er ook in ons bos veel sterfte onder de bomen is. Het Amerongse Bos kenmerkt zich door een grote variatie in zowel loof- als naaldbomen. Werkt dat positief of negatief uit op de omvang van de schade aan het bos?
Natuurlijk zullen we ook het effect van de stikstof op onze natuur kunnen zien en bespreken.
Het Amerongse Bos is het oudste bos van de provincie en het is grillig qua padenpatroon en hoogteverschil. Door deze gevarieerd structuur is dit kleinschalige bos altijd weer verrassend om doorheen te wandelen.
Op zaterdag 3 september vertrekken onze gidsen om 13.30 uur vanaf het informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Het informatiecentrum is prima bereikbaar met het openbaar vervoer: vanaf Driebergen-Zeist, Veenendaal of Wageningen met bus 50 naar Amerongen, uitstappen bij halte “Amerongse Berg”. Vanaf hier is het ca. 500 m lopen. Komt u met de auto, dan kunt u parkeren aan de Burgwal in Amerongen.
Voor deze wandeling, die overigens geheel gratis is, dient u zich vooraf in te schrijven. Dit kunt u doen via deze link:
https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/122904

Wacht niet te lang, want het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 20 personen.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.