Publiekswandeling door het Amerongse Bos

Op zaterdag 7 augustus organiseert Utrechts Landschap/Amerongse Bos weer een publiekswandeling door het bosgebied op de Amerongse Berg. De wandeling wordt begeleid door één van onze gidsen die u uitgebreid zal informeren over tal van wetenswaardigheden in dit qua natuur, landschap en historie zeer veelzijdige gebied.

Zo krijgt u o.a. verhalen te horen over de ontstaansgeschiedenis van de heuvelrug, flora, fauna, bosbeheer, de relatie tot Kasteel Amerongen en haar verschillende bewoners en nog veel meer zaken die een rol spelen of gespeeld hebben in dit prachtige natuurgebied. Uiteraard is er tijdens zo’n wandeling ook altijd een (kleine) kans op een ontmoeting met één van de bijzondere bewoners van het gebied zoals reeën, vossen of boommarters.

De wandeling duurt ongeveer 1,5 uur tot maximaal 2 uur. Deelnemers vertrekken om 14:00 uur vanaf het infocentrum van Utrechts Landschap, aan de Veenseweg 8 in Amerongen.

Het infocentrum is prima bereikbaar per openbaar vervoer met lijn 50 vanuit Driebergen-Zeist, Veenendaal de Klomp of Wageningen. Uitstappen bij de halte Amerongse Berg, vanaf daar is het ca. 400 m lopen. Een fietsenstalling is aanwezig tegenover de infoschuur. De auto parkeren kan op de Groene Entree, Burgwal 1, Amerongen.

Aan deelname aan deze wandeling zijn geen kosten verbonden, het is wel verplicht om u vooraf aan te melden. Dit kunt u doen op de site van Utrechts Landschap:  https://utrechtslandschap.nl/activiteiten/detailpagina/102357

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.