Rondje Natuur

Rondje Natuur

Amerongen heeft een rijk gevarieerde natuur. Middenin het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug kunt u het hoogste punt (op 69 meter boven NAP) van de Utrechtse Heuvelrug bereiken. Daar wordt binnenkort de herbouw van de Uitkijktoren uitgevoerd. Vanaf de toren heeft u een wijds overzicht over de Heuvelrug, de Gelderse Vallei en het Rivierengebied de Betuwe.

Bovenpolders

Aan de zuidzijde van Amerongen liggen de bovenpolders van de Rijn. U vindt er een uitkijktoren die u een mooie blik over de uiterwaarden biedt. De fraaie natuur is een waar eldorado voor wandelaars en fietsers, Amerongen is hét centrum om te starten! Een goed opstappunt is restaurant Het Berghuis of restaurant Buitenlust. In en om Amerongen gaat u hoe dan ook een waardevolle beleving tegemoet!

Over ons

De stichting ‘Amerongen Inspireert’ faciliteert, stimuleert en bundelt de samenwerking tussen de Amerongse verenigingen, stichtingen en ondernemers die belang hebben bij toerisme. De stichting gebruikt daarbij de moderne communicatiemiddelen zoals deze website, Facebook en Twitter. Ook is op YouTube een mooie serie films te vinden!

Volg Amerongen Inspireert

Contact

Rein van Ee
Tel. 0343 – 45 20 28
Mobiel 06 – 108 05 241

rjvee@ziggo.nl