Rondje Oude dorp

Rondje Oude dorp

Amerongen heeft een heel oud dorpscentrum (de naam Amerongen komt het eerst tot ons via een geschreven bron uit het jaar 1126!). Vroeger liep de weg van Utrecht naar Keulen dwars door het dorp. Via de Utrechtsestraatweg en door de Overstraat kwam men op de Hof en ging men via de Nederstraat langs Buitenlust het dorp weer uit.

Op deze route is ook een mooie tabaksblad-wandelroute uitgezet. Via buttons in de vorm van een tabaksblad wordt de wandelroute op het plaveisel gemarkeerd. Op deze route komt u langs vele historische monumenten waaronder het Tabaksteeltmuseum. Bovendien zijn er diverse horecagelegenheden te vinden. Ook het Rondje Oude dorp maakt van Amerongen een waardevolle beleving!

Over ons

De stichting ‘Amerongen Inspireert’ faciliteert, stimuleert en bundelt de samenwerking tussen de Amerongse verenigingen, stichtingen en ondernemers die belang hebben bij toerisme. De stichting gebruikt daarbij de moderne communicatiemiddelen zoals deze website, Facebook en Twitter. Ook is op YouTube een mooie serie films te vinden!

Volg Amerongen Inspireert

Contact

Rein van Ee
Tel. 0343 – 45 20 28
Mobiel 06 – 108 05 241

rjvee@ziggo.nl