Startplaatsen

Startplaatsen

In de rubriek startplaatsen wordt aangegeven van welke startplaatsen de toerist die Amerongen wil bezoeken het beste gebruik kan maken:


STARTPLAATS: Bos Restaurant Het Berghuis

Veenseweg 28, tel. 0343-451662, info@hetberghuis.nl en www.hetberghuis.nl Voor de beklimming van de Amerongse Berg, met 69 meter het hoogste punt van het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug en een boswandeling.


STARTPLAATS: Restaurant Buitenlust

Burg.Jhr.H.van de Boschstraat 13, tel.0343- 451692, info@buitenlust-amerongen.nl  en www.cafe-rest-buitenlust.nl Voor even uitrusten  op een zonnig terras of wat eten in een ouderwets bruin cafe.


STARTPLAATS: TOP Burgwal (toeristisch overstappunt)

Burgwal 10. Op de info-zuil op de Burgwal staan de knooppunten waaruit u kunt kiezen. U kunt ook kiezen uit sommige wandeltochten die heel goed te fietsen zijn, kijk hiervoor in de rubriek wandelcentrum.


STARTPLAATS: Kasteel Amerongen

Drostestraat  tel. 0343-563766, info@kasteelamerongen.nl  en www.lasteelamerongen.nl Voor bezoek aan het Kasteel museum  of een wandeling in de Kasteeltuin. Dichtbij het oude dorp Amerongen. Met aansluitend een dorpswandeling.


STARTPLAATS: Il  Sogno Italiaanse shop en VVV kantoor

Overstraat 22, tel. 0343-454700, info@ilsogno.eu en www.ilsogno.eu Voor inlichtingen VVV Heuvelrug, Voor folders van Amerongen en de Heuvelrug. Il Sogno Zuylesteyn is een nieuwe activiteit.


STARTPLAATS: Molen Maallust

Burg.Jhr.H.van de Boschstraat, www.molenmaallust.nl


STARTPLAATS: Cafe De Tram

Burg.Jhr. H.van de Boschstraat 29, tel. 0343-451861, gerard@cafedetram.nl en www.detram.nl Voor bezoek aan het Tabaksteeltmuseum. De Tram is het oude wachtlokaal van de tramhalte. Mooi bruin cafe.

Over ons

De stichting ‘Amerongen Inspireert’ faciliteert, stimuleert en bundelt de samenwerking tussen de Amerongse verenigingen, stichtingen en ondernemers die belang hebben bij toerisme. De stichting gebruikt daarbij de moderne communicatiemiddelen zoals deze website, Facebook en Twitter. Ook is op YouTube een mooie serie films te vinden!

Volg Amerongen Inspireert

Contact

Rein van Ee
Tel. 0343 – 45 20 28
Mobiel 06 – 108 05 241

rjvee@ziggo.nl