Startplaatsen

In de rubriek startplaatsen wordt aangegeven van welke startplaatsen de toerist die Amerongen wil bezoeken het beste gebruik kan maken:


STARTPLAATS: Bos Restaurant Het Berghuis

Veenseweg 28, tel. 0343-451662, info@hetberghuis.nl en www.hetberghuis.nl Voor de beklimming van de Amerongse Berg, met 69 meter het hoogste punt van het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug en een boswandeling.


STARTPLAATS: Restaurant Buitenlust

Burg.Jhr.H.van de Boschstraat 13, tel.0343- 451692, info@buitenlust-amerongen.nl  en www.cafe-rest-buitenlust.nl Voor even uitrusten  op een zonnig terras of wat eten in een ouderwets bruin cafe.


STARTPLAATS: TOP Burgwal (toeristisch overstappunt)

Burgwal 10. Op de info-zuil op de Burgwal staan de knooppunten waaruit u kunt kiezen. U kunt ook kiezen uit sommige wandeltochten die heel goed te fietsen zijn, kijk hiervoor in de rubriek wandelcentrum.


STARTPLAATS: Kasteel Amerongen

Drostestraat  tel. 0343-563766, info@kasteelamerongen.nl  en www.lasteelamerongen.nl Voor bezoek aan het Kasteel museum  of een wandeling in de Kasteeltuin. Dichtbij het oude dorp Amerongen. Met aansluitend een dorpswandeling.


STARTPLAATS: Lokaal 22

Overstraat 22. Voor folders van Amerongen.


STARTPLAATS: Molen Maallust

Burg.Jhr.H.van de Boschstraat, www.molenmaallust.nl


STARTPLAATS: Cafe De Tram

Burg.Jhr. H.van de Boschstraat 29, tel. 0343-451861, gerard@cafedetram.nl en www.detram.nl Voor bezoek aan het Tabaksteeltmuseum. De Tram is het oude wachtlokaal van de tramhalte. Mooi bruin cafe.