Stichting Uitkijktoren op de Amerongse Berg van start

(Gesponsord Bericht)

Vroeger heeft er bovenop de Amerongse Berg een uitkijktoren gestaan. Eerst was dat een houten uitkijktoren van 21 meter hoogte, gebouwd door de graven van Kasteel Amerongen. Deze houten toren is in 1907 afgebrand en niet meer herbouwd. Van die toren zijn nog betonnen voetstukken aanwezig in het bos van Staatsbosbeheer.

Later is er 20 meter van waar de houten toren stond, op wat nu het terrein van Utrechts Landschap is, een metalen uitkijktoren van ongeveer 30 meter hoogte gebouwd, die vooral werd gebruikt als brandtoren. Door slecht onderhoud is deze toren in 1957 afgebroken.

De Stichting Uitkijktoren op de Amerongse Berg heeft heeft het initiatief genomen om op de plek van de vroegere houten toren een moderne duurzame uitkijktoren te bouwen, met als doel het beter beleefbaar maken van de Heuvelrug voor bezoekers. De stichting is onlangs van start gegaan met de voorbereidingen voor de herbouw van de uitkijktoren op de Amerongse Berg.
Dat zijn de volgende:

  1. Er wordt een nieuw merk geïntroduceerd: “Kijk op Amerongen”, afgekort KOA. De eigenaar hiervan is de Stichting Uitkijktoren op de Amerongse Berg. KOA gaat alle informatie over de Uitkijktoren en Amerongen oppakken.
  2. Er wordt binnenkort gestart met de crowdfunding-actie voor de gemaakte voorbereidingskosten. Het bureau “Voorjebuurt” denkt met deze actie € 15.000 op te halen.
  3. Ook wordt binnenkort gestart met de verkoop van de 1-2-3- obligaties door SponsorVisie. Zie hiervoor het businessplan op de website van de Stichting Uitkijktoren op de Amerongse Berg.
  4. In het businessplan is te lezen dat de bouwkosten € 550.000 zullen bedragen. Zodra de obligatieleningen binnen zijn kan de bouw beginnen.
  5. De Uitkijktoren komt op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug op terrein van Staatsbosbeheer. Daarvoor wordt binnenkort een erfpachtovereenkomst gemaakt.
  6. Als alles meezit met de financiering zal de bouw in de eerste helft van 2021 worden uitgevoerd. Het wordt een duurzame toren van hout en metaal.
  7. In de aparte berichtgeving zullen de activiteiten van het merk KIJKOPAMERONGEN (afk. KOA) nader worden toegelicht.
  8. Meer informatie op www.kijkopamerongen.nl

KOATEAM zoekt vrijwilligers

KOA is de afkorting van KijkOpAmerongen. Het is een merk waarvan de Stichting Uitkijktoren op de Amerongse Berg de eigenaar is. De bedoeling is dat dit merk op een professionele wijze in de markt wordt gezet. Het KOATEAM zal bestaan uit vrijwilligers die voor hun bijdragen een onkostenvergoeding krijgen van € 10,00 per uur.

Wat gaat het KOATEAM doen?
a. alle communicatie voor het bezoeken van de uitkijktoren verzorgen
b. alle communicatie verzorgen voor het bezoeken van Amerongen door toeristen
c. promotionele acties opzetten
d. invulling geven aan de webshop
e. arrangementen opstellen met andere Amerongse bedrijven
f. de website actueel houden
g. berichten plaatsen op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram
h. de maandelijkse nieuwsbrief verzorgen met advertentiewerving.

Wil je graag lid worden van het KOATEAM? Stuur dan een mail naar: info@koateam.nl en vermeld daarin in ieder geval de volgende gegevens:

1. Naam, adres, postcode, woonplaats
2. Vrouw of man
3. Leeftijd
4. Aantal uren per week en dagen en tijden dat je beschikbaar denkt te zijn
5. Telefoonnummer(s) en e-mailadres
6. Vaardigheden, bijvoorbeeld op het gebied van:
a. marketing
b. verkoop
c. tekst schrijven
d. ervaring met enquêteren
e. ervaring met bezorging
f. ervaring met social media
g. andere kennis en vaardigheden die volgens jou waardevol zouden kunnen zijn

Direct na de ontvangst van je mail nemen wij contact met je op.

Groeten van het KOATEAM.

 

 

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.