Thema-avond Veilig Fietsen Buitengebied Wijk bij Duurstede – Utrechtse Heuvelrug

Elke ochtend fietsen er leerlingen vanuit Leersum en Amerongen naar het Revius in Wijk bij Duurstede en andersom fietsen er leerlingen vanuit Wijk bij Duurstede naar NXT Maarsbergen. Zij fietsen door het buitengebied tussen de dorpen. Dit zijn smalle wegen waar vaak te hard wordt gereden en er ook veel verkeer is. Fietsers, auto’s, vrachtauto’s en tractoren.

Op 8 maart fietsten er mensen van diverse politieke partijen mee vanuit Leersum naar Steenen Brug. Er werd geschokt gereageerd. Zeker toen één van hen bijna werd aangereden door een auto die te hard reed, te dicht langs en ook nog eens op een stuk dat op dat moment was afgesloten voor autoverkeer.

Maar niet alleen deze route is gevaarlijk voor fietsers. Elke route door dit gebied tussen de dorpen is risicovol vanwege het vele verkeer. Dat geldt voor de Lekdijk, de Ameronger Wetering en de route die de meeste leerlingen fietsen via de Bovenwijkerweg.
Deze avond delen diverse groepen hun ervaringen  en presenteren verschillende mogelijke oplossingen.

Met de informatie van de sprekers en uit de zaal maken we ter plekke een motie die in een later stadium ingediend wordt in de gemeenteraden van Wijk bij Duurstede en Utrechtse Heuvelrug.

Deze avond met sprekers en een informatiemarkt vindt plaats op maandag 14 november in het Revius Lyceum, Remus 4, Wijk bij Duurstede.
Het begint om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 uur.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.