Toneelvereniging Chapeau stopt

Met heel veel plezier kijken we terug op het 15-jarig bestaan van (historische) toneelvereniging Chapeau.
In 2002 is op initiatief van Rein van Ee een eerste voorstelling gemaakt, Het beleg van Amerongen. Dat smaakte naar meer, mede ook omdat op het kasteel Living History een enorm succes bleek.
In 2004 is de stg. Historisch Toneelspel opgericht. Een groep enthousiaste spelers maakte door improvisaties hun eigen voorstellingen, onder bezielende leiding van semi professionele regisseurs. De geschiedenis van Amerongen stond steeds centraal.
Later werden er bestaande toneelstukken gespeeld, wel of niet historisch.
De werknaam Chapeau werd aangenomen en er werd op verschillende locaties gespeeld, onder andere in de Uithof, theater Calypso te Wijk bij Duurstede en in de Allemanswaard.
Ook waren de spelers vaak actief om de bewoners en het personeel van het kasteel te spelen en werd Open Monumentendag opgeluisterd door speciaal daarvoor geschreven stukjes.
Al met al waren het mooie jaren. Maar door de “vergrijzing” van de leden is het helaas niet meer mogelijk mooie toneelstukken te spelen.
De leden hebben dan ook besloten ermee te stoppen, per 1 augustus 2019. Een aantal spelers blijft zich nog inzetten op het kasteel.
Chapeau bedankt het publiek voor de warme belangstelling en de positieve reacties.
Namens het bestuur van Chapeau,
Jenneke Westland-Rebergen

Contact

Rein van Ee
Tel. 0343 – 45 20 28
Mobiel 06 – 108 05 241

info@amerongeninspireert.nl

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.