Tweedaagse expositie “Verrassende Streken” in de Napoleonschuur op 22 en 23 februari

Meer dan tien jaar geleden werd onze schilder- en vriendengroep “De Sloep” opgericht in Veenendaal. Wij vonden dit tweede lustrum een uitgelezen gelegenheid om een mooie selectie uit veel bijzonder werk dat in de tijd is ontstaan te tonen aan de wereld. Daarom organiseren wij een tweedaagse expositie, op 22 en 23 februari, in de Napoleonschuur te Amerongen. Wij hebben de expositie: “Verrassende Streken” genoemd.

Aanvankelijk werd ons gezelschap begeleid door een vaste docent, maar inmiddels 8 jaar geleden namen wij het heft in eigen hand. Sindsdien werken wij als groep zelfstandig, waarbij de leden elkaar stimuleren hun eigen stijl te ontwikkelen. Daarnaast wordt vier keer per jaar een kunstenaar uitgenodigd om enkele weken lessen te verzorgen.

Vele Veenendaalse kunstenaars hebben zo de weg naar ons gevonden, maar ook vanuit overig Nederland zijn regelmatig bekende en minder bekende kunstenaars te vinden in het atelier dat wij huren van “Verfijnd” van Janne Bruinsma, in de Patrimoniumlaan te Veenendaal. Onder meer kunstenaars als John Noy, geen onbekende in Utrecht, waar zijn werk op meerdere plaatsen te zien is, heeft ons veel geleerd over het maken van portretten en abstract werk. Inge Meuleman, kunstenaar uit Ruurlo heeft ons de weg gewezen in het ontwikkelen van onze eigen stijl.

Verder staan regelmatig bezoeken aan musea op de agenda, om inspiratie op te doen en reist het gezelschap een keer per jaar af naar binnen- en buitenland om te schilderen en lessen te volgen van plaatselijke kunstenaars. Zo hebben wij geschilderd aan de Normandische kust en zijn wij meerdere malen te gast geweest bij kunstenaar Greetje Feenstra uit Harich, Friesland. Zij heeft ons begeleid in het schilderen van prachtige Nederlandse landschappen, die u kunt terugzien op de expositie.

Op deze manier is een hechte groep ontstaan, die zich ontwikkeld heeft tot een talentvol gezelschap, waar veel en mooi werk uit voortkomt. Meer en meer hebben wij onszelf afgevraagd wat een kunstenaar is zonder publiek. Misschien was het bescheidenheid die ons weerhield van het wereldkundig maken van ons werk, maar inmiddels hopen wij jullie een plezier te kunnen doen met deze expositie. Door onszelf verzorgd en opgezet, op een prachtige plek in het mooie Amerongen verwelkomen wij jullie graag. Uiteraard zijn alle kunstenaars zelf aanwezig, kunnen jullie te woord staan en informeren over alles wat er te zien is, dit onder het genot van een hapje en een drankje. Het laatste geheel in stijl, want hoewel wij ons serieus wijden aan onze schilderkunst, is onze vriendschap en het plezier van samen eten en drinken een belangrijk aspect in onze groep.

Wij hopen dan ook op 22 en 23 februari vele belangstellenden te kunnen verwelkomen in de Napoleonschuur te Amerongen. Het belooft een prachtige tentoonstelling te worden, waarop iedereen van harte welkom is!”

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.