In de verhalenapotheek lees je verhalen, die je als een goede "mentaal verhaal medicijn" kunt gebruiken. Lees maar de voorbeelden. Weet u ook zo'n mooi "helend"verhaal mail dan naar rjvee@ziggo.nl


Het zal je maar gebeuren!
Jack en zijn vriend Bob gaan een weekend skien. Ze laden al hun spullen in de auto en gaan op weg. Na een paar uur rijden komen ze in een verschrikkelijke sneeuwstorm terecht. Ze stoppen bij een boerderij en vragen de aantrekkelijke vrouw die de deur opendoet of ze daar misschien de nacht mogen doorbrengen. De vrouw vertelt dat ze dat liever niet heeft omdat ze nog niet zo lang weduwe is en bang is een slechte reputatie te krijgen als twee jonge mannen de nacht bij haar doorbrengen.
Dus stelt Jack voor dat ze in de schuur zullen slapen en weer zullen vertrekken zodra het weer het toelaat. Zo geschiedt: 's ochtends blijkt het weer opgeknapt en ze hebben een prima skitrip.
Negen maanden later krijgt Jack onverwacht een brief met een opmerkelijke inhoud. Hij gaat ermee naar zijn vriend Bob en vraagt: "Herinner je je die vrouw van dat skiweekend nog?" . "Natuurlijk", antwoord Bob. Jack: "En ben jij soms 's nachts bij haar binnen geweest?". Eeh, ja, zegt Bob een beetje gegeneerd. "En heb je toen mijn naam opgegeven?" Ja, sorry man"zegt Bob. maar waarom vraag je dat?  Jack: "Ze is overleden en heeft alles aan mij nagelaten".

De verhalenapotheek geeft recepten in de vorm van verhalen voor problemen waar mensen mee zitten.
Verhalen geven voorbeelden van anderen die behulpzaam
kunnen zijn voor Uw probleem. Van velen horen wij dat zij iets hebben aan de verhalen die hiernaast staan aangegeven.


Fantasie
Een man wordt met zijn auto aan de kant gezet wegens te hard rijden. De agent, die hem heeft aangehouden, vraagt hem naar zijn rijbewijs. "Oh, dat heb ik niet", zegt de man, "dat is laatste ingenomen bij een alcoholcontrole.
"Mag ik dan uw autopapieren zien? " vraagt de agent. Tja, zegt de man, "dat is lastig, want deze auto is namelijk gestolen. Maar toen ik mijn pistool in het dashbordkastje legde, zag ik geloof ik wel de papieren van de eigenaar, wilt u dat zien?
"Nou,"zegt de agent, "wacht u maar even", en vraagt via de mobilofoon of de chef direct kan komen. Die komt snel en vraagt de chauffeur eerst naar zijn rijbewijs. Die overhandigt dat meteen, evenals de autopapieren. De chef controleert de papieren, kijkt vervolgens in het dashbordkastje en ziet dat dat leeg is.
Wat raar zegt hij, "mijn collega zei dat u geen rijbewijs had, de auto gestolen was en dat er een pistool in het dashbordkastje lag". "Ha"zegt de man, wat een fantast. Hij heeft zeker ook gezegd dat ik te hard gereden heb? " 

Heeft u een mooi verhaal ?
Heeft u een  levenservaring en wilt u die met ons delen ?
Neem dan contact met ons op.
Wij zijn bereikbaar via onderstaande gegevens

info@verhalenapotheek.nl


INLICHTINGEN: Rein van Ee, tel. 0343-452028 of 06-10805241
of mail: rjvee@ziggo.nl