Vernieuwde stichting Amerongen Inspireert zoekt vrijwilligers en bestuursleden

Begin dit jaar heeft ondergetekende, Evert Verweij, de activiteiten van de stichting Amerongen Inspireert overgenomen van Rein van Ee. Vanaf 1 januari 2021 zal hij de stichting Amerongen Inspireert officieel overnemen.

 

Het doel van de stichting Amerongen Inspireert is het vergroten van de leefbaarheid en de levendigheid van Amerongen. In Amerongen zijn heel veel stichtingen en verenigingen actief, maar er is over het algemeen weinig samenwerking tussen al deze stichtingen en verenigingen. Amerongen Inspireert wil hen een platform bieden voor meer onderlig contact en meer bekendheid. Daartoe onderhoudt Amerongen Inspireert onder meer de website Amerongeninspireert.nl, geeft zij elke 2 weken de digitale dorpskrant Klepperman weekbericht uit en beheert zij de lichtkrant bij het kruispunt van de Koningin Wilhelminaweg en de Prinses Christinastraat.

 

De leefbaarheid en levendigheid van Amerongen kan in de visie van Amerongen Inspireert worden versterkt door het bevorderen van kleinschalig, natuurvriendelijk toerisme. De omgeving van Amerongen is zeer geliefd bij wandelaars, en dat willen wij graag faciliteren door het organiseren van wandeltochten en het beheren van een database van individuele wandelroutes. In de toekomst willen wij dit graag uitbouwen tot een ‘wandelcentrum’, een laagdrempelige plek waar iedereen kennis kan maken met de wandelsport. Daarnaast willen wij de faciliteiten en informatievertrekking voor mensen met een lichamelijke beperking verbeteren, zodat ook zij wandelend en/of met de rolstoel of scootmobiel optimaal van onze prachtige omgeving kunnen genieten.

 

Ook recreatiefietsers en mountainbikers weten Amerongen te vinden en het is de bedoeling om in de toekomst ook voor hen een gemakkelijk toegankelijke database met routes en andere nuttige informatie te creëren.

 

Allerlei plannen en ideeën dus, die alleen uitgevoerd kunnen worden als er voldoende enthousiaste vrijwilligers zijn. Lijkt het je leuk hieraan een steentje bij te dragen? We zoeken allerlei mensen, voor bijvoorbeeld het bijhouden van de website, het maken van de nieuwsbrief, het onderhouden van contacten met verenigingen, stichtingen en bedrijven, het mee helpen organiseren van wandeltochten en ga zo maar door. Ook zijn we op zoek naar iemand die een bestuursfunctie zou willen vervullen. Elke bijdrage is welkom! Stuur een berichtje naar info@amerongeninspireert.nl en vertel ons wat jij zou kunnen bijdragen.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.