Wandelroutes

Amerongen is een perfecte uitvalsbasis voor wandelingen. Niet alleen het oude dorp is meer dan de moeite waard, ook de bovenpolders bij de Rijn vragen erom verkend te worden, evenals het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. Op deze stuwwal uit de voorlaatste ijstijd bevindt zich ook het hoogste punt op 69 meter: De Amerongse Berg. Met recht een hoogtepunt in uw wandeling! Hier vindt u een aantal wandeltochten.

AbelLife ‘routes die je raken’

De app voor wandelroutes, fietsroutes, vaarroutes en stadswandelingen.

Wandelen, fietsen, varen, skeeleren en toeren is nooit meer hetzelfde. Onontdekte plekjes, smalle paadjes, en lekkere adresjes. AbelLife wijst de weg en vertelt onverwachte anekdotes en interessante weetjes. Met AbelLife beleeft u gegarandeerd een heerlijke dag buiten! In de shop vindt u verschillende wandelroutes in en rondom het prachtige Amerongen.

Interactieve kinderroute: De Franse Keuken

Voor ouders die hun kinderen niet mee naar buiten krijgen: stiekem een stukje wandelen middels een speurtocht voor op de smartphone.

Het spel speel je op je mobiel door de app WhereYouGo (Androïd) of  Wherigo (iPhone) te installeren, en vervolgens de cartridge Franse Keuken te downloaden en in de folder van de app te plaatsen. Je kan de route ook met de Garmin Colorado of Garmin Oregon lopen. Hiervoor moet je verder niets installeren want de Wherigo Player staat er standaard op geïnstalleerd. De route is ontwikkeld door Anthon Keuchenius.

Loop (een deel van) de oudste beschreven wandelroute van Nederland!

Van de oudste beschreven wandelroute in Nederland, die van Amsterdam naar Arnhem, loopt een deel door Amerongen en haar prachtige omgeving. U kunt ervoor kiezen alleen het deel te lopen dat u door onze contreien leidt. Maar de echte ‘wandelcracks’ pakken natuurlijk de hele route, dus van onze nationale tot aan de Gelderse hoofdstad.

Welke u ook kiest, alle deelroutes staan op www.anwb.nl/oudstewandelroute. Op de kaart(en) zijn parkeermogelijkheden, treinstations en bushaltes weergegeven. Op de site treft u ook het originele boekje (in pdf-formaat) uit 1914 aan, waarin de route in prachtig Oudhollandsch beschreven wordt.

Tabaksbladroute

Deze route is ontwikkeld door VVV Heuvelrug Afstand: 2 km Start- en eindpunt: Tabaksteeltmuseum / VVV kantoor, Burg. Jhr. H. van de Boschstraat 46 in Amerongen Markering: De route is gemarkeerd met miniatuur ‘Tabaksbladeren’ in het wegdek of trottoir. Download route >


WiHoMu Wandelroute

WANDELROUTE van 2 km door Amerongen langs winkels en horeca en musea. Amerongen heeft nog heel wat winkels en mooie horeca gelegenheden. Deze wandelroute voert langs al dat moois! Ga het zelf eens uitproberen. Startpunt: Bakker Aalbertsen, Utrechtsestraatweg Eindpunt: BJ-C Computers , Schapendrift Zuid Lees meer en download >


Wandelroute

Landal- Amerongen ‘t Hoekie heen en terug. De beschrijvingen zijn in 2 delen. Route 1 is van Landal Amerongse Berg naar ’t Hoekie. (7.5 km) Route 2 is van ’t Hoekie naar Landal Amerongse Berg (7.7 km) TOTALE AFSTAND VAN DEEL 1+2=15.2 km Route 1 > Route 2 >


Historische monumenten omgeving Amerongen

Download hier de wandeling langs alle historische monumenten van omgeving Amerongen.


Wandel- of fietsroute Amerongen Inspireert 13,7 km

Wandel- of fietsroute van pont over pont door de betuwe. Download de route


Wandel- of fietsroute Amerongen Inspireert 22,7 km

Wandel- of fietsroute (22.7 km) via de dijk naar Wijk en via de dijken en de veerponten weer terug naar Amerongen Download de route