Wandelen en knutselen bij het Amerongse Bos

Onder leiding van gidsen en andere vrijwilligers van Utrechts Landschap/Amerongse Bos startten woensdag 26 februari jl. een dertigtal kinderen met (groot)ouders, de door het Amerongse Bos georganiseerde voorjaarsvakantie activiteit, met een wandeling door de uiterwaarden en het bos.

Op weg naar het uitzichtpunt over de uiterwaarden werd er iets verteld over de tabaksteelt en de paddentrek, maar ook de bevers, die er sinds een paar jaar wonen, kwamen aan bod. Met de verrekijker in de hand probeerden de kinderen vanaf het uitzichtpunt vogels te spotten. Het aanbod beperkte zich jammer genoeg tot enkele eenden en een lepelaar. De gids legde uit dat dit kwam omdat de grote trek van vogels naar de uiterwaarden nog niet was begonnen.

Wel duidelijk waarneembaar waren de eeuwenoude contouren van de Andrieskerk en het kasteel Amerongen.

Op weg door het bos naar het informatiecentrum van het Landschap luisterden de kinderen en (groot)ouders aandachtig en in alle stilte naar de vogelgeluiden. Vooral de koolmees was duidelijk te horen.

In het informatiecentrum, de tabaksschuur aan de Veenseweg, konden de kinderen hun hart ophalen aan het in elkaar knutselen van een vogelnestkastje. Met groot enthousiasme werd er vrolijk op los gezaagd, geschroefd en getimmerd. Het resultaat was verbluffend. Ieder kind ging uiteindelijk met een mooi zelfgemaakt nestkastje voor bijvoorbeeld de koolmees huiswaarts in de wetenschap dat zij op deze manier met het ophangen van het kastje in de nabijheid  van eikenbomen een bijdrage leveren aan de bestrijding van de eiken-processierups. Bekend is immers dat koolmezen dol zijn op deze rupsen.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.