Wandeling met gids door het Amerongse Bos op 2 september

Het bos heeft het zwaar te verduren gehad de laatste weken. De droogte heeft menig plant en boom doen verschralen. Dat beeld zal in veel particuliere tuinen niet anders zijn geweest. De gids legt u uit waarom vocht zo belangrijk is voor bomen en planten.

Ook neemt hij u mee in de geschiedenis van het bos, waarbij de kasteelheren een belangrijke rol hebben vervuld. De aanleg van mooie gezichtslanen was reeds in de 18e eeuw een bezigheid, die hen een nog grotere status gaf.

Intussen klimmen we naar het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug waar u even op adem kunt komen bij de bankjes rond de eenzame eik, die in 2e wereldoorlog voor de Duitsers als belangrijke uitkijkpost diende.  Na deze pas op de plaats gaan we naar een plek waar u bij helder weer ver de Betuwe kunt inkijken.

Tijdens deze rondleiding komt u alles te weten over het nut en het gebruik van verschillende soorten bomen zowel nu als in het verleden. We vertrekken op 2 september  om 18.30 uur vanaf het informatiecentrum aan de Veenseweg 8 in Amerongen. Parkeren kunt u vlakbij aan de Burgwal. Vooraf inschrijven is verplicht, dus schrijf u tijdig in. Het aantal deelnemers is in deze coronatijd beperkt tot 20 personen. U kunt zich inschrijven op de site van Utrechts Landschap via de knop ‘reserveren’.

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.