Webwinkel

Anders-Arrange­menten

Bekijk hieronder onze Anders-Arrangementen in de webwinkel. Hoezo ‘Anders’-Arrangementen? Omdat we u in deze webshop arrangementen bieden die u een totaal andere belevenis geven. De middeleeuwse entourage van ons dorp en de rijk geschakeerde natuur die het omringt staan daar garant voor. Ook verandert het aanbod van de arrangementen regelmatig. We raden u dan ook aan de webshop in de gaten te houden. Veel plezier met onze Anders-Arrangementen. In Amerongen, waar anders?

Hoe werkt het?

1. Bekijk een anders arrangementen naar keuze.
2. Bepaal een datum wanneer u gebruik wil maken van het arrangement.
3. Als u 1 of meerdere nachten wil overnachten bel Café Restaurant Buitenlust 0343-451692 voor een reservering (Er zijn een beperkt aantal kamers beschikbaar).
4. Leg de reservering vast (Buitenlust is 7 dagen open van 9-24 uur).
5. Bestel het gewenste arrangement en reken af.
7. U ontvangt een e-mail met de voucher in de bijlage die u bij Buitenlust kunt inleveren.

Natuur

Amerongen, parel van de Utrechtse Heuvelrug. In het midden van ons land gelegen, dus vanuit alle windstreken makkelijk bereikbaar. Wandelen en fietsen in het oeroude dorp, maar zeker ook in de gevarieerde natuur, is een geweldige, inspirerende ervaring. Hier kun je écht onthaasten. Geniet van de architectonische en cultuurhistorische veelzijdigheid van Amerongen, van Kasteel Amerongen, van de bossen in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. ‘Beklim’ de Amerongse Berg, met zijn 69,3 meter het hoogste punt van de Heuvelrug, en struin heerlijk door de uiterwaarden van de Rijn. Optimale ontspanning!

Historie

Landelijk is Amerongen bekend door Kasteel Amerongen. Het kasteel was aan het begin van de 19e eeuw anderhalf jaar toevluchtsoord voor de Duitse keizer Wilhelm II. Een prominent accent in de rijke historie van het kasteel, en daarmee van Amerongen. Een ander historisch accent is de voetafdruk van de oude Romeinen op Amerongen. Zo liep hier een deel van de ‘limes’, de versterkte buitengrens van het Romeinse Rijk. Ook loopt hier een oude militaire ‘heerbaan’ uit de Romeinse tijd. En ook de Via Regia, de Romeinse ‘Koningsweg’, treft u hier aan, en wel dwars door het oude dorp.

Cultuur

Net zoals de Amerongse historie lang teruggaat, gaat de cultuur van het dorp dat ook. Veel van die cultuur is bewaard gebleven, wat resulteert in een ‘verzameling’ van bijna tweehonderd rijks- en gemeentemonumenten. Geen slechte score voor een klein dorp met slechts zevenduizend inwoners! Behalve de architectonisch-culturele rijkdom draagt ook de cultuur van de tabaksteelt bij aan Amerongens bekendheid. Medeverantwoordelijk voor de destijds zo succesvolle tabaksteelt was de ligging van de tabaksvelden tegen de hellingen van de oude stuwwal waaruit de Utrechtse Heuvelrug na de voorlaatste IJstijd is ontstaan. In het Tabaksteeltmuseum vindt u meer informatie.

Café, restaurant en hotel Buitenlust

Contact

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.