Webwinkel

Wandel­­arrange­menten

Amerongen, parel van de Utrechtse Heuvelrug. In het midden van ons land gelegen, dus vanuit alle windstreken makkelijk bereikbaar. Wandelen in het oeroude dorp, maar zeker ook in de gevarieerde natuur, is een geweldige, inspirerende ervaring. Hier kun je écht onthaasten. Geniet van de architectonische en cultuurhistorische veelzijdigheid van Amerongen, van Kasteel Amerongen, van de bossen in het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. ‘Beklim’ de Amerongse Berg, met zijn 69,3 meter het hoogste punt van de Heuvelrug, en struin heerlijk door de uiterwaarden van de Rijn. Optimale ontspanning!

Natuur

Amerongen ligt in het centrum van het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. Veel fiets- en wandelroutes lopen dan ook door ons mooie dorp. Amerongen heeft veel natuurschoon, zoals de bossen van het Nationale Park Utrechtse Heuvelrug. Met als hoogste punt de Amerongse Berg van 69,3 meter. Aan de andere kant liggen de uiterwaarden langs de Nederrijn.

Historie

Landelijk is Amerongen heel bekend door zijn Kasteel. Het accentueert de rijke historie. Kasteel Amerongen wordt steeds meer bezocht. Amerongen is ook bekend van de Romeinse limes. En van de oude heerbaan uit de Romeinse tijd. De Via Regia liep dwars door het oude dorp

Cultuur

Amerongen heeft een historie die lang teruggaat. Het is een heel oud dorp met bijna 200 rijks- en gemeentemonumenten. Ook de tabaksteelt is heel bekend. Die cultuur is te bekijken in het tabaksteeltmuseum.

Café, restaurant en hotel Buitenlust

Contact

Rein van Ee
Tel. 0343 – 45 20 28
Mobiel 06 – 108 05 241

rjvee@ziggo.nl