Familie- of ander feest? Bedrijfsuitje? Denk eens aan een middeleeuws banket!

Familie- of ander feest? Bedrijfsuitje? Denk eens aan een middeleeuws banket!

Zoekt u een origineel idee voor uw (familie)feest? Of voor uw bedrijfsuitje? Maak er met dit Anders-Arrangement eens een keer iets heel anders van! Laat u met uw gezelschap honderden jaren terug in de tijd voeren, tijdens het unieke middeleeuwse banket in de historische Napoleonschuur in Amerongen.

In ons oude dorp werden vroeger al (net als in het oude Engeland) geregeld middeleeuwse banketten gehouden. Op deze wijze deed de graaf iets terug voor de inspanningen die de Amerongers elk jaar op hun landerijen verrichtten.

‘Spijzen ende vermaeck’

Een middeleeuws banket duurt 3 uur, van 19.00 tot 22.00 uur. Een troubadour en een nar zorgen doorlopend voor de vrolijke no(o)t(en).
Aan het begin van de avond wordt door de troubadour een ‘graaf’ of ‘gravin’ uit de deelnemers gekozen. Die beheert dan voor die avond het zout. De deelnemers aan het banket moeten hun zout dus bij hem of haar halen. Dit natuurlijk na goedkeuring van de graaf of gravin!

Datum, reserveren, aantal deelnemers

Bij minimaal 50 deelnemers kan een middeleeuws banket doorgang vinden. De eerstvolgende gelegenheid is vrijdag 28 juni 2019, van 19.00-22.00 uur. Kijk hier.

Voor een (familie)feest of een bedrijfsuitje/-feest kan het middeleeuwse banket het hele jaar door gereserveerd worden.

Deelname is vanaf 50 t/m maximaal 100 personen. Afhankelijk van het aantal gasten verschilt de all-inprijs per persoon:
• bij 50 tot 60 deelnemers € 45,95 p.p.
• bij 60 tot 70 deelnemers € 44,95 p.p.
• bij 70 tot 80 deelnemers € 42,95 p.p.
• bij 80 tot 90 deelnemers € 40,95 p.p.
• bij 90 t/m 100 deelnemers € 39,95 p.p.

Adres

Burgemeester Jhr. H. van den Boschstraat 44, 3958 CD Amerongen

Over het middeleeuws banket

Onder de naam Medieval Banquet is deze stijl van dineren in Engeland al heel lang heel populair.

Ook in de middeleeuwen werd er natuurlijk op deze manier gegeten door ridders, schildknapen en minstrelen. Dit soort ‘banquets’ werd vaak opgevrolijkt door troubadours en narren, met zang, dans en muziek. Ook leuk om te weten: deze avonden stonden onder leiding van een graaf die het zout beheerde. Zout was immers schaars, waardoor het ook als betaalmiddel werd gebruikt. Op het menu stond meestal speenvarken en brood, dat werd weggespoeld met water, maar zeker ook met honingwijn en bier. Dat dit de danslust van de gasten verhoogde, mag duidelijk zijn …

Menu

  • Biologisch varkensvlees van Landgoed Zuylenstein
  • Brokken zoutloos biologisch brood van Landgoed Zuylenstein 
  • Diverse bijgerechten, waaronder salade
  • Biologische groentesoep, bereid met groenten en kruiden uit de tuin van Landgoed Zuylenstein
  • Rode en witte honingwijn, The Limes Ale (bier)
  • Middeleeuws toetje
  • Koffie met koek

Aanmelden

39.95

Contact

Rein van Ee
Tel. 0343 – 45 20 28
Mobiel 06 – 108 05 241

info@amerongeninspireert.nl

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.