Middeleeuws banket in de Napoleonschuur

Middeleeuws banket in de Napoleonschuur

Wilt u er echt eens even helemaal uit zijn? U onderdompelen in middeleeuwse sferen én smaken? Boek dan het Anders-Arrangement ‘Middeleeuws banket in de Napoleonschuur’. Een onvergetelijke ervaring die u zeshonderd jaar mee terugneemt in de tijd.

De lange houten tafels in de sfeervolle, oude Napoleonschuur zijn gedekt in middeleeuwse stijl. Rustiek kaarslicht maakt het plaatje geheel compleet. De tafels bieden plaats aan zo’n honderd gasten, dus boek uw arrangement op tijd!

Tip: deelname aan dit arrangement is ook heel geschikt als team-uitje!
Omdat dit banket voor de eerste keer georganiseerd wordt ontvangt elke deelnemer een kennismakingsreductie van € 13,00 op de normale prijs van € 52,50, zodat u slechts € 39,50 betaalt.

Er is plaats voor 100 deelnemers. Bij minder dan 50 inschrijvingen behoudt de organisator zich het recht voor het arrangement niet door te laten gaan.

Optredens

  • troubadour Coen Zeeman (3 uur)
  • nar Cees Rombout (3 uur)

Datum en tijd

  • vrijdag 28 juni 2019, van 19.00 tot 22.00 uur

Adres

Burgemeester Jhr. H. van den Boschstraat 44, 3958 CD Amerongen

Over het middeleeuws banket

Onder de naam Medieval Banquet is deze stijl van dineren in Engeland al heel lang heel populair.

Ook in de middeleeuwen werd er natuurlijk op deze manier gegeten door ridders, schildknapen en minstrelen. Dit soort ‘banquets’ werd vaak opgevrolijkt door troubadours en narren, met zang, dans en muziek. Ook leuk om te weten: deze avonden stonden onder leiding van een graaf die het zout beheerde. Zout was immers schaars, waardoor het ook als betaalmiddel werd gebruikt. Op het menu stond meestal speenvarken en brood, dat werd weggespoeld met water, maar zeker ook met honingwijn en bier. Dat dit de danslust van de gasten verhoogde, mag duidelijk zijn …

Het middeleeuws banket in Amerongen

Ongeveer zoals hierboven beschreven, verloopt ook het drie uur durende middeleeuwse banket in Amerongen. Deze belevenis past geheel in de oude historie van ons dorp. Ook hier werden in de middeleeuwen banketten gehouden. Op deze wijze deden de graven iets terug voor de inspanningen die de Amerongers elk jaar op hun landerijen verrichtten.

Op de avond wordt door de troubadour een ‘graaf’ of ‘gravin’ uit de deelnemers gekozen. Die beheert dan voor die avond het zout. De deelnemers aan het banket moeten hun zout dus bij hem of haar halen. Dit natuurlijk na goedkeuring van de graaf of gravin!

Menu

  • Biologisch varkensvlees van Landgoed Zuylenstein
  • Brokken zoutloos biologisch brood van Landgoed Zuylenstein (Het zout haal je bij de Graaf die het zout beheert, want in de Middeleeuwen was zout een betaalmiddel.)diverse bijgerechten, waaronder salade
  • Biologische groentesoep, bereid met groenten en kruiden uit de tuin van Landgoed Zuylenstein
  • Rode en witte honingwijn, The Limes Ale (bier)
  • Middeleeuws toetje
  • Koffie met koek
  • Na ontvangst van uw betaling krijgt u per omgaande een digitale voucher die recht geeft op dit culinaire arrangement.

39.50

Op voorraad

Contact

Rein van Ee
Tel. 0343 – 45 20 28
Mobiel 06 – 108 05 241

info@amerongeninspireert.nl

Klepperman Weekbericht

Ook op de hoogte blijven van het laatste Amerongse nieuws?
Meld u hieronder aan op onze mailinglijst.