Fietsen Inspireert

De mooiste recreatieve fietsroutes vanuit Amerongen

Wetenswaardigheden

Fietsknooppunten zijn een handig hulpmiddel om zelf je fietsroute samen te stellen. Een goed startpunt voor je fietstocht vanuit Amerongen is de TOP (Toeristisch Overstappunt) aan de Burgwal. Vlak bij deze plek ligt fietsknooppunt 65. Je kunt hier parkeren en er zijn deelfietsen aanwezig.

In Amerongen zijn ook enkele prachtige mountainbikeroutes te rijden. Mountainbikes zijn te huur in Amerongen. Let op: Om van de mountainbikeroutes in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug gebruik te mogen maken heb je een vignet nodig. Dit is te koop bij Fietscafé De Proloog (Allemanswaard 27, Amerongen).

Bereikbaarheid en parkeren

In Amerongen willen wij mens- en natuurvriendelijk toerisme bevorderen. Daarom promoten we graag alternatieven voor de auto.

Er zijn tal van mooie fietsroutes die naar Amerongen leiden, zoals bijvoorbeeld de Let de Stigterroute, die dwars over de heuvelrug loopt van Maarn naar Rhenen, via Amerongen.

Amerongen is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf de NS-stations Driebergen-Zeist en  Veenendaal de Klomp, en het busstation van Wageningen (Stadsbrink) rijdt bus 50 naar Amerongen. Vanuit al deze drie plaatsen is de reistijd circa 30 minuten. Door de week overdag rijden er 3 – 4 bussen per uur, in de avonden en weekenden minimaal 2 bussen per uur. Plan je reis via https://9292.nl/.

De busmaatschappij Syntus Utrecht heeft soms kortingsacties. Meer informatie hierover vind je hier: https://www.syntusutrecht.nl/nl-nl/acties.

Een fiets huren kan bijvoorbeeld via Heuvelrug Fietsenverhuur https://heuvelrugfietsenverhuur.nl/ (in Doorn of Leersum). Op de Burgwal in Amerongen zijn deelfietsen aanwezig. Deze zijn van Donkey Republic.

Soms kan de auto toch goedkoper of praktischer zijn. In dat geval parkeer je die het makkelijkst op de Groene Entree bij De Burgwal (Adres: TOP, Burgwal 6, 3958 ER Amerongen). Vanaf daar beginnen verschillende beschreven fietsroutes.