Wandelen Inspireert

Dorpswandelingen

Vanuit Amerongen de omgeving ontdekken

De mooiste routes in de wijdere omgeving

Bereikbaarheid en parkeren

In Amerongen willen wij mens- en natuurvriendelijk toerisme bevorderen. Daarom promoten we graag alternatieven voor de auto of motor.

Er zijn tal van mooie fietsroutes die naar Amerongen leiden, zoals bijvoorbeeld de Let de Stigterroute, die dwars over de heuvelrug loopt van Maarn naar Rhenen, via Amerongen.

Amerongen is prima bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanaf de NS-stations Driebergen-Zeist en  Veenendaal de Klomp, en het busstation van Wageningen (Stadsbrink) rijdt bus 50 naar Amerongen. Vanuit al deze drie plaatsen is de reistijd circa 30 minuten. Door de week overdag rijden er 3 – 4 bussen per uur, in de avonden en weekenden minimaal 2 bussen per uur. Plan je reis via de OV Reisplanner.

De busmaatschappij Syntus Utrecht heeft soms kortingsacties. Meer informatie hierover vind je hier: 

Soms kan de auto toch goedkoper of praktischer zijn. In dat geval parkeer je die het makkelijkst op de Groene Entree bij De Burgwal (Adres: Burgwal 6, 3958 ER Amerongen). Vanaf daar zijn er twee mooie  wandelroutes uitgezet van ca 900 meter naar het oude dorp: de Natuurroute en de Cultuurroute.